ZADAH IZ USTA Ove namirnice nemojte konzumirati prije spojeva i razgovora za posaoPostoje značajni trenuci u životu kada želite ostaviti dobar dojam na osobu koja se nalazi blizu vas. Na primjer, na razgovoru za posao ili prvome spoju sa simpatijom sigurno ne želite imati neugodan zadah iz usta, a zato postoje određene namirnice koje ne biste trebali jesti ili piti prije takvih događaja. U tekstu vam donosimo šest namirnica koje ostavljaju najintenzivniji “miris”.


 


Češnjak i luk
Snažni mirisi češnjaka dugo se zadržavaju u našim ustima te ih se vrlo teško riješiti. Češnjak sadrži sumpor koji može ući u krvotok nakon jela i izaći kroz pluća, zbog čega mnogi osjete češnjak u svojim ustima danima nakon njegove konzumacije. Njemu je vrlo blizak i luk koji također sadrži sumporne spojeve koji vam danima mogu davati loš zadah.


 


Kava


Iako je mnogima ovo svakodnevni napitak, posebice prije napornog radnog dana, nemojte kavu piti direktno prije nekoga važnog razgovora ili spoja. Ona ima snažan miris koji ostaje “sjediti” u ustima, a zamijeniti ju možete zelenim čajem.


 


Alkohol


Alkohol je diuretik koji dehidrira naše tijelo, a usput smanjuje razinu sline ostavljajući usta suhima te savršenima za skupljanje bakterija.


 


Sir


Mliječni proizvodi su puni šećera, a kada jedete puno takvih proizvoda, ono može izazvati puno neželjenih mirisa u ustima. Osim sira, u ovu skupinu pripadaju i mlijeko te jogurt.


 


Hren


Ovo je vjerojatno najgora namirnica koju možete jesti prije spoja i ljubljenja. Hren sadrži izotiocijanat koji ima, blago rečeno, specifičan “miris”.


 


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.