Vrijedi isprobati

Fitness izazov koji će vam potpuno transformirati tijelo. Za samo 30 dana

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Trener iza izazova kaže da je ovo "potpuno izvedivo"Trener Shaun Zetlin iz New Yorka, ranije je ove godine napisao knjigu o potezu koji može potpuno promijeniti izgled tijela. Riječ je dobro poznatom skleku, a u svojoj knjizi naslova “Push-up Progression”, trener predlaže da se tijekom perioda od mjesec dana odvažite na izazov u kojem ćete napraviti pedeset sklekova.


Kaže da je to “potpuno izvedivo”, a ako znamo da je sklek vježba koja izaziva različite mišiće u organizmu, od ruku i prsa do leđa, onda nekako i vjerujemo da bi nam učestali sklekovi itekako mogli promijeniti izgled.


Zetlin savjetuje da tijekom izvođenja skleka dovedete tijelo u neutralnu pozu tako da vam se lopatice izravnaju i budu u ravnini s leđima te gluteusima. Stisnite trbušne mišiće, nemojte dozvoliti da vam se bokovi previše podignu i najvažnije – dišite.
Trener sklekove opisuje kao “pokretne plankove”, a pretpostavlja da ćete na najveći izazov naići u trećem tjednu programa. Po pitanju odmora, kaže da je najbolje doći do dnevnog cilja u broju sklekova bez prestanka jer, što su duže mišići pod naporom, snažnije rade, prenosi Health.


Fitness izazov


Poanta izazova je da vaši mišići steknu memoriju kojom će upamtiti pravilan položaj prilikom izvođenja skleka. To će se dogoditi već nakon prvog tjedna pa će vam ostali tjedni biti lakši.


Sretno i, dišite!