Osvježenje u hodu

Zašto je vodica za lice toliko popularna i ima li od nje uopće kakve koristi?

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Vodica će hidratizirati vašu kožu i dati joj sjaj dok ste u pokretu.Vodica za lice jedan je od onih kozmetičkih proizvoda koji na površinu najčešće ispliva ljeti kada je spremamo u hladnjak i pokušavamo osvježiti i sebe i svoju kožu u vrućim danima.


Na tržištu su već godinama, a u posljednje vrijeme su im se sastavi popravili pa sada više ne služe tek za osvježavanje već aktivne sastojke brzo i učinkovito dostavljaju na kožu pritom je hidratizirajući, umirujući i hladeći.


Jedno od najčešćih pitanja jest da li vodica za lice zapravo djeluju. Odgovor je da – uz upozorenje. Uvijek će hidratizirati, ali morate biti pametni s formulama koje kupujete i nakon toga načinom na koji ih primjenjujete. “Formula je uvijek kraljica”, objašnjava Nicolas Travis, osnivač brenda za njegu kože Allies of Skin za britanski Vogue.
Važno je da znate koji su aktivni sastojci u formuli i postotak spomenutih sastojaka jer je to najvažnije za učinkovitost vodice.


Kao što Travis kaže, vodice su sada bliže raspršivim serumima, zahvaljujući broju snažnih sastojaka koje sadrže, ali imaju dodatnu prednost jer se lako nanose tijekom dana. Iako su cvjetne i izvorske vodice izvrsne za jednostavno smirivanje i hidratiziranje kože, nove verzije ovog dobrog starog proizvoda, prepune su sastojaka poput niacinamida i probiotika, koji čine mnogo više, trudeći se da zapravo s vremenom poboljšaju zdravlje kože.


“Zamislite vodice nove generacije kao puni obrok umjesto jela od jednog sastojka”, dodaje Travis. “Umjesto samo cvjetne vode, u jednom špricanju dobivate vitamine, antioksidanse, ovlaživače, hidratore i posvjetljivače“, kaže.


Ako ste u vrlo suhim vremenskim uvjetima, nemojte pretjerivati s korištenjem vodica jer možete još više dehidrirati svoju kožu. Ali za ove naše riječke topline, ne bi bilo loše u torbici nositi makar običnu vodicu, za malo osvježenja u ovim vrućim trenutcima.


Dodatan beauty trik kako možete iskoristiti običnu vodicu za lice – tijekom vaše jutarnje ili večernje skincare rutine. Između nanošenja proizvoda za koje znamo da bolje prianjaju na vlažnu kožu, ne morate čitavo lice stavljati pod “špinu”. Dovoljno je da se samo malo pošpricate vodicom. Nema na čemu 🙂