Dizajn

6 prekrasnih blogova koje biste trebali pratiti ukoliko vas zanima minimalističko uređenje interijera

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Svi želimo da naš dom izgleda poput naslovnice časopisa.Često premještamo namještaj, bacamo stvari i kupujemo svaki pojedini predmet iz novih kataloga. Ali zapravo, nije potrebno započeti drastičan popravak ili napraviti dramatično preslagivanje. Da biste stvorili idealan interijer, samo trebate znati nekoliko jednostavnih trikova.


Ako osjećate ljubav prema interijerima, pogledajte sljedeće blogove: ovo su sjajni izvori za inspiraciju u minimalističkom dizajnu interijera.


Coco Lapine Design


Blog prepun prekrasnih interijera u skandinavskom stilu. Vodi ga Sarah, belgijska dizajnerica koja živi u Münchenu. Dijeli isječke iz vlastitog doma, minimalističke ture po stanovima, vintage i moderne dizajnerske predmete te najnovije kolekcije vodećih skandinavskih marki. Ima sjajno oko za detalje i uvijek predstavi nevjerojatne fotografije.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


April And May
April And May nagrađivani je blog o interijerima koji je kreirao tim nadarenih dizajnera interijera i stilista. Dijele prekrasne skandinavske interijere i nadahnjujuće serije fotografija sporog življenja. Posebno volimo njihove dizajnerske i umjetničke postove, kao i njihov vizualni časopis na Instagramu.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Curate & Display


Curate & Display je blog slobodne stilistice interijera i ambiciozne minimalistice Tiffany. Njezina je estetika skandinavski stil s prigušenom paletom boja i fokusom na čistim linijama i jednostavnim materijalima.


Osim inspirativnih interijerskih snimaka, ona dijeli i ideje za uređenje i organiziranje domova, uz mnoštvo korisnih savjeta za oblikovanje. Također sam volio njezinu seriju useljenja i uređenja ranog edvardijanskog terasastog doma, miješajući suvremeni minimalistički stil s izvornim karakteristikama.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Design Hunter


Design Hunter ima savršenu kombinaciju zapanjujućih suvremenih minimalističkih interijera, dizajnerskih predmeta, prekrasnih fotografija i postova vezanih uz spor život i minimalizam. Još jednom su nam se svidjele osobnije priče o tome kako je Helen, kreatorica bloga, preuredila i redizajnirala svoju kuću – uvijek je tako zanimljivo čitati o procesu dizajniranja istinskih profesionalaca (dizajnera interijera i stilista). A serija „10 najboljih“ uvijek lijepi stilski kućni pribor i predmete uređenja.


Hannah Trickett


Hannah je britanska kreativka koja živi u Kopenhagenu. Kako je diplomirala umjetnost, zaista cijeni lijepu izradu, materijale i kvalitetan dizajn. Obožava umjetničke i dizajnerske predmete koje njeguje i ima zapanjujuće originalne fotografije. Istražuje pitanja održivosti u dizajnu interijera, od održivo izrađenog kućnog tekstila i keramike do ekoloških proizvoda za kućanstvo.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Elisabeth Heier


Elisabeth Heier vizualna je pripovjedačica, kreativna savjetnica i kreatorica sadržaja iz Osla. Na svom blogu dijeli omiljene dizajnerske nalaze, prekrasne minimalističke interijere, ali i svoje putopisne dnevnike, kućne isječke i vizualne dnevnike svakodnevnih trenutaka. Ona je nepresušan izvor inspiracije za fotografiju interijera; ima tako sjajno oko za oblikovanje i hvatanje sitnih detalja.