Zanimljiv koncept

Wine&Music at Radanović: hrabri koncept povezivanja vina i umjetnosti

Edi Prodan

Foto: PR

Foto: PR

Zovići se nalaze u samom srcu Istre, vinarija je na 412 metara nadmorske visine, a ispred njih se pružaju jako zanimljive perspektive prema okolnim istarskim lokacijama

U velikoj ekspanziji vinskih događanja, malo je onih koja povezuju vino i kulturu, točnije rečeno umjetnost. Jedan od onih koji radi upravo to, daje vinu novu dimenziju kad ga povezuje s umjetnošću je Luka Radanović, jedan iz plejade najmlađih istarskih vinara.


Uz svoju vinariju smještenu u Zovićima nedaleko Pazina organizirao je prostor na kojem se održavaju različiti festivali, kako književne večeri poezije, tako i oni glazbeni.


Veliki je odjek imao festival poezije posvećene vinu na koji su s odazvali brojni pjesnici iz Istre te Rijeke, a koji je glazbeno popratila unikatna Elis Lovrić.


Na žalost jedan od njegovih inicijatora, ugledni novinar i kulturni radnik Davor Šišović nije više među nama, ali zato jeste, na neki način i njemu posvećen, Wine&Music at Radanović’, glazbeno-vinski festival koji će uskoro imati svoja dva izdanja.


Prvo je već u petak 14. lipnja s početkom u 19 sati.Enogastro revolucija


– U petak nam u goste stiže Opatijac Antonio Krištofić kojeg mnogi s razlogom drže za jednog od najboljih hrvatskih mladih vokala. S obzirom da naš vinsko-glazbeni koncept Wine&Music at Radanović ima ovog ljeta dva izdanja, također u petak, ali 5. srpnja gostuje Bruno Rački, još mlađi pjevača i tekstopisac.


Uz glazbu, pripremili smo i niz naših vina koja ćemo ovog puta imati u pairingu s – glazbom, poručio nam je Radanović.


Zanimljiv koncept u cijelosti naslonjen na mladost – sva trojica, Luka Radanović, Antonio Krištofić i Bruno Rački, tko je pratio TV show “Superstar” sjetit će se njegovih nevjerojatnih vokalnih sposobnosti imaju jako malo godina, čak i kad ih se zbroji – k tome i dislociran od razvikanih turističkih središta.


Zovići se naime nalaze u samom srcu Istre, vinarija je na 412 metara nadmorske visine, a ispred njih se pružaju jako zanimljive perspektive prema okolnim istarskim lokacijama.


U čitavoj enogastro revoluciji koja se događa na domaćim prostorima, koncept njezinog povezivanja s kulturom i umjetnosti dodatni je kvalitativni iskorak, ali i hrabrost vinara spremnog krenuti na put koji nije nužno samo komercijalan.