Započnite dan na pravi način

Visokoproteinski quiche pravi je izbor za doručak

Life

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Uvijek u formi, a nikad gladni

Što čini dobar doručak? Nešto ukusno na vašem tanjuru što ne samo da ima dobar okus, već je i zdravo za vas i zasiti na dobar način.


Doručak bogat proteinima može biti posebno koristan, jer ovaj nutrijent nije samo zdrav, već vas i dulje drži sitima, pomažući vam da izdržite do sljedećeg zdravog obroka, bez žudnje ili grickanja.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli @cookingwithkir



Ali ono što se ne smije zanemariti u zdravom doručku je okus, i tu je prava snaga ovog quichea. S oko 30 grama proteina po porciji, ovaj gurmanski recept pomaže vam da dan započnete na odličan način, i za vašu figuru i za vaše nepce! S jajima, svježim sirom, mladim špinatom i sušenim rajčicama, ovaj quiche ima sve što je potrebno za ukusan i zdrav doručak.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Unfailing recipe (@unfailingrecipe)



Sastojci (za posudu za pečenje promjera 30 cm):


  • Malo ulja za podmazivanje posude
  • 30 g mladog špinata
  • 55 g sušenih rajčica
  • 50 g feta sira
  • 210 g svježeg sira
  • 9 jaja
  • 40 g naribanog cheddara
  • Sol, papar, origano i češnjak u prahu

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Killy Superstar 💫 (@killysuperstar)



Priprema:


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i namastite posudu za pečenje s malo ulja. Operite i grubo nasjeckajte mladi špinat. Tanko narežite sušene rajčice i izmrvite fetu. U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte špinat, sušene rajčice i feta sir sa svježim sirom, jajima i naribanim cheddarom. Začinite solju, paprom te origanom i češnjakom u prahu, po želji.


Zatim ulijte smjesu u pripremljenu posudu i pecite 15-25 minuta, dok se jaja ne stegnu. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 10 minuta. Ovakav quiche je idealan za pripremu unaprijed i može se čuvati u hladnjaku do 4 dana, tako da možete i više dana uživati u zdravom i ukusnom početku dana!