Što kažu zvijezde?

VELIKI HOROSKOP ZA PROSINAC Posljednji mjesec u godini mnogima sprema brojna iznenađenja

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Vrijeme je da sagledamo godinu iza nas i prepustimo se uživanju u blagdanjima te stvaranju planova za siječanj.

Stigli smo do kraja još jedne godine… prije svega, potapšajte se po leđima i čestitajte sami sebi što ste preživjeli još jednu godinu u ovom nepredvidljivom svijetu.


Vrijeme je doslovno proletjelo pa ako ste proteklih mjeseci uspjeli usvojiti neku dobru naviku, napraviti dobro djelo ili pobijediti vlastite strahove, potapšajte se još jednom.


Prosinac je mjesec pun događaja, blagdana i usvajanja novih navika (koje ćemo u djelo sprovesti u siječnju) pa ne šteti provjeriti što su nam zvijezde zapisale za ove dane pune šušura pred nama.


Ovan


Vaša je misija voditi s nepokolebljivim uvjerenjem, a s Merkurom u Jarcu koji ulazi u vašu kuću javnog priznanja, ekipa u vašoj orbiti promatrat će svaki vaš korak.


Težina odgovornosti je na vama, ali prvo se pobrinite da zadovoljite svoje potrebe i želje. Posvetite se projektima i idejama koje istinski rasplamsavaju vašu strast.


Tijekom ranijeg dijela godine, Jupiter se vrtio u vašem znaku podržavajući vas da dosegnete neistražene teritorije, a Mladi Mjesec u Strijelcu 13. djelovat će kao portal za razmišljanje o prostorima koji su vam dali najznačajniji rast. Što biste željeli istražiti do najvećih dubina? Idite baš tamo.


Bik


Koga želite uz sebe tijekom svih sezona? U životnim usponima i padovima, imati prijatelje koje možete pozvati u svako doba postaje neizgovoreno pravilo.


Dok Venera prelazi u Škorpiona 5.12., razbuđuje vaše intimne želje u vezama i potiče vas da izrazite svoje promjenjive potrebe. Možda ćete otkriti da su se vrijednosti vaše veze promijenile, i to je u redu – samo trebate komunicirati što vas pokreće.


Ovo je sezona obilja pozivnica, a uz pojačanje mladog Mjeseca u vašoj kući intimnih veza, moćna figura može vas podržati u vašoj misiji.


U atmosferi mjesečine punog Mjeseca u Raku 27.12., iskreni razgovori mogu pomoći u popravljanju prekinutih veza – upravo na vrijeme prije nego što se zastori 2023. zatvore. Obrišite prašinu s tih starih foto albuma da biste poboljšali raspoloženje.


Blizanci


Iako je nedvojbeno sezona za uživanje u svim prazničnim poslasticama do kojih možete doći, Venera se seli u vašu kuću zdravlja i rutine. Dakle, zapitajte se jesu li vaše želje za mamurlukom sljedećeg dana vrijedne cijene mamurluka – možda ćete to osjetiti malo teže nego inače.


Mladi Mjesec u Strijelcu odskočna je daska u vašu zonu veza 13.12.


Prihvatite sve inspiracije koje dolaze od drugih ljudi  jer biste se mogli upoznati s novim idejama ili izumima koji bi vam mogli potaknuti razmišljanje o mogućnostima. Nemojte se zatvarati u vlastite obrasce razmišljanja misleći da znate najbolje!


Svi znamo da je Merkur prevarant jer ima svoj način igranja životne igre. Dakle, s ovogodišnjim retrogradnim Merkurom koji ulazi u vašu kuću intimnih veza 13.12., ključno je da ne budete paranoični.


Ako postoje problemi s povjerenjem koji tinjaju ispod površine vaših veza, napravite malo prostora za rješavanje svakog od njih.


Rak


Ako je vaš ljubavni život u zadnje vrijeme otišao u drugi plan, očekujte promjenu u svom romantičnom odjelu dok Venera krasi vašu zonu udvaranja.


Umjesto da se krećete prema sebi, razmislite privlačite li i dalje isti “tip” karaktera. Zato što ćete ovog puta moći poboljšati osobine koje su vam potrebne za vezu da biste prešli daljinu.


Mladi Mjesec u Strijelcu stupa kao vaš osobni trener 13.12., podržavajući vas da udvostručite nove i poboljšane dnevne rituale. Kako možete odrediti prioritete svog uma, tijela i duše prije nego što označite svoje popise obaveza?


Bilo da se radi o fitness režimu, klubu knjiga ili tečaju kuhanja, ovi rituali služe kao vitalna sidra i prizemljit će vas do kraja godine. Retrogradni Merkur u Jarcu nadvija se nad vašim vezama i možda ćete imati neočekivanu poruku u svom sandučiću. Ili, možete prokockati svoj ponos i poslati riskantnu poruku ili dvije.


Lav


Venera ulazi u vašu kuću obitelji, korijena i temelja, 5.12. i sad je vaš trenutak da odlučite koje su emocionalne valute potrebne za ulazak u vaš privatni prostor. Dok Mlad Mjesec u Strijelcu nadograđuje vašu kreativnost 13.12., nova inicijacija je na horizontu. Kako možete djelovati na svoju kreativnost bez potrebe da svijet potvrdi vaše ideje? Picasso je jednom rekao “sve što možete zamisliti je stvarno”.


Budite oprezni u svom organizacijskom okruženju ovog mjeseca, jer retrogradni Merkur ulazi u vašu kuću na poslu 13.12.  Propuštanje ključnog roka može usporiti dugoročni projekt koji želite pokrenuti početkom 2024. Kada puni Mjesec u Raku nastupi 27.12., skinut će dimnu zavjesu iza svih zabluda sanjarenja. Iako realizmu nedostaje fantazija, barem možete preuzeti kreativnu kontrolu nad važnim odlukama.


Djevica


Prije nego što krenete u 2024., ovo je savršeno vrijeme da pregledate svoje kreativne suradnje. Venera prelazi u Škorpiona 5.12., držeći notes i olovku, procjenjujući jeste li još uvijek povezani s vašom zajedničkom misijom ili ste skrenuli s kursa.


Ali ne brinite, mladi Mjesec u Strijelcu 13.12. uskače u vašu zonu emocionalne ekspanzije. Kako biste unijeli više lakoće dok počnete oblikovati plan, dodajte malo teksture u svoj skromni stan: egipatsku posteljinu, kadulju i sve što vas čini prizemljenim i prisutnim. Učinite ga dekadentnim, domaćim i udobnim – sve da se u vašem utočištu osjećate kao da možete izvršiti svoj najbolji posao.


Kao znak kojim vlada Merkur, planet komunikacije ide retrogradno u vašu kuću tantre i flerta 13.12. Pozornica je postavljena da postanete intimniji sa svojim tijelom, a manje zarobljeni u svom umu.


Vaga


Dobro došli u sezonu ulaganja, što znači da možete odlučiti kako želite usmjeriti i uputiti svoju moć iznutra i izvana. Kada Venera u Škorpionu piruetama uđe u vaše carstvo obilja 5.12., sjetite se da ste neprocjenjivi baš takvi kakvi jeste.


S Mladim Mjesecom u Strijelcu koji dolazi u vašu kuću putovanja 13.12., zapamtite da ne morate kupovati svoj put u nekakvo visoko društvo da biste bili vrijedni. Pravi posao je njegovanje unutarnjeg samopouzdanja, tako da se možete slobodno pojaviti nefiltrirani i bez maske.


Merkurova retrogradna potraga 13.12.  pokreće dubinu vaše ranjivosti iz baze vašeg grafikona. Opustite se do kraja godine, bez obzira koliko vas ometanja pokušavaju povući za gležnjeve.


Koje biste snove i želje željeli prenijeti u 2024.? Pod čarolijom, puni Mjesec u Raku 27. 12. otključava tajna vrata vaše mašte o karijeri, iskušavajući dijelove vaših vizija koje ne možete ostaviti za sobom u 2023.


Škorpion


Blistava božica Venera je u vašem kućnom znaku od 5.12., dajući vam slobodu da raširite svoja krila gdje god se osjećate obožavani i poštovani. I, kao što ste i radili kroz 365 dana, idite i proslavite svoje pobjede. Čak i ako potpuni opseg ploče vizije nije izašao na vidjelo, ima dovoljno prostora da se prebaci na 2024. godinu.


Mladi Mjesec u Strijelcu krasi vašu zonu financijskog prosperiteta 13.12.  Uzmite to kao znak da postanete pametniji s novcem. Možda se strastven projekt može lako ugraditi u čvrste temelje u budućnosti.


Retrogradni Merkur u Jarcu 13.12. odvija se u vašem emocionalnom krajoliku, pritišćući vaše nostalgične gumbe. Koje nove horizonte želite dotaknuti sljedeće godine? Puni Mjesec u znaku Raka 27. nježno vas gura da spakirate svoje torbe, pripremajući vas za novo uzbudljivo poglavlje.


Strijelac


Stari kolege, prijatelji iz djetinjstva i prošli sastanci s društvenih mreža mogu vam se neobično ušuljati u misli. Venera, vladarica odnosa, 5.12. se spušta u vašu kuću eksplozija iz prošlosti. Razmislite o tome da stavite par sunčanih naočala u džep, osobito ako niste raspoloženi za neugodna ponovna okupljanja.


No, s druge strane, sezona imele mogla bi otvoriti mjesta za priliku za pomirenja koja mogu otopiti led.


Kako mladi Mjesec u Strijelcu osvjetljava put vašoj autentičnosti, služi kao kompas koji vas vodi natrag do vaše srži. Čak i ako vam se prošla godina činila kao da ste se vrtjeli na mjestu, ovo je vrijeme da zastanete i date prednost svom blagostanju.


Jarac


Kroz povijest smo naučili da nas držanje sigurnog i predvidljivog puta ostavlja bez avanture za ispričati u našim zlatnim godinama. Dakle, iskoristite mladi Mjesec u znaku Strijelca 13.12. da napravite naizgled nekonvencionalan izbor o svojim sljedećim koracima. Zamislite sigurnosnu mrežu koju je ispod vas istkao sam svemir – koje biste nove odluke napravili?


Retrogradno putovanje Merkura je u vašem znaku i ključno je prepoznati gdje mislite da možete učinkovitije komunicirati. Svjesno se potrudite da se vaše namjere ne izgube u prijevodu.


Međutim, ako vam je netko više puta pokazao da vas želi pogrešno razumjeti, nemojte gubiti vrijeme pokušavajući zadovoljiti njihovu taktiku manipulacije. Rezervirajte prijateljsko božićno okupljanje, jer puni Mjesec u Raku stiže u vašu zonu veze 27.12. i potiče vas da posjetite odabranu obitelj,


Vodenjak


Izvrsno je vrijeme za kretanje u novim krugovima, a započinje s Venerom koja ulazi u vaše mjesto prijateljstava 5. 12. Kada vidite svijet kroz tuđe oči, možete vidjeti i stražnja vrata za ulazak u nove prilike.


S mladim Mjesecom koji će 13. 12. osvijetliti vašu 12. kuću iz snova, kupite potpuno novu bilježnicu da zapišete kreativne ideje koje se spremate iznjedriti u svijet.


Riba


Prosinac vas tjera da se usredotočite na svoje vizije budućnosti, kreativnost i istraživanje svijeta, a Venera će vas mamiti na nove pustolovine kada se preseli u vašu zonu globalnog istraživanja 5.12.


Ali prvo, morate biti spremni putovati s neizvjesnošću o tome gdje ćete se smjestiti na karti. S druge strane, mladi Mjesec u znaku Strijelca pada u vašu zonu nasljedstva u karijeri 13.12., pomažući vam da steknete odvažnost i proširite ono što želite za sebe u novoj godini.


Izaziva vas da povećate svoj kapacitet za razmišljanje na malo većoj razini, piše Russh.