Apricot blonde

Umjesto plave u boji jagode, ove sezone idemo na plavu u boji marelice

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Novi trend boje kose stvara jedinstven i ljetni izgled svojim sjajem

Strawberry blonde stvar je prošlosti – ove sezone pozdravljamo Apricot Blonde, boju kose koja privlači poglede svojim toplim sjajem boje marelice.


Ovaj trend kombinira zlatne i ružičaste nijanse kako bi stvorio skladan izgled koji pruža svijetle akcente kako pri zalasku sunca na plaži tako i u urbanoj džungli.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Shay Sullivan (@shay.sullivann)Dugo se vrijeme jagodasto plava smatrala trendi bojom kose za ljeto jer zrači čistom svježinom. Ove sezone, međutim, nosimo još jednu voćnu notu, naime Apricot Blonde koja plavoj kosi daje pastelni završetak i stvara sanjiv, ali neobičan izgled koji će vas definitivno istaknuti u gomili ove sezone.


Strawberry blonde izgleda vrlo prirodno i poigrava se crvenkasto-smeđim bakrenim tonovima. Apricot blonde, s druge strane, nešto je svjetlija pastelna boja kose. Dopušta da se plava kosa stopi s nijansama marelice između narančaste i ružičaste. Rezultat je manje crvenkast, a više ružičasto-narančast, što je naravno savršeno za nadolazeće ljeto. Ali ovaj novi trend boje kose također je apsolutno nosiv ostatak godine – kako u slojevitim rezovima tako i na kratkoj kosi.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli ROSÉ (@roses_are_rosie)Za njegu odaberite šampon i regenerator posebno namijenjene bojanoj kosi. Ovi proizvodi pomažu u duljoj postojanosti boje i štite kosu od blijeđenja. Ne perite kosu prečesto jer zbog učestalog pranja boja može brže izblijediti. Pokušajte kosu prati samo svaka dva do tri dana kako biste dulje zadržali boju. Izbjegavajte vodu koja je prevruća jer ona može uzrokovati brže izbljeđivanje boje kose. Stoga kosu perite mlakom ili hladnom vodom kako biste zaštitili boju. Kako bi boja ostala svježa i živa, važno je redovito odlaziti frizeru i farbati kosu. Tako možete osigurati da boja uvijek izgleda lijepo.