Recept

Umak od crnog vina i šipka savršen je uz zrele sireve, biftek ili janjetinu

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

TEŽINA: jednostavno


VRIJEME: 15 min


SASTOJCI ZA 300 ML UMAKA:


  • 1 šipak
  • 65 ml kvalitetnog crnog vina
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat papra

PRIPREMA: Pomoću cijedila za agrume iscijediti sok šipka i procijediti ga kroz gazu.


Sok i preostale sastojke staviti u lončić, dobro promiješati pjenjačom i staviti na srednje jaku vatru.


Neprestano miješajući čekati da zakuha, zatim smanjiti vatru i kuhati oko dvije minute. Ovaj umak možete poslužiti mlak ili hladan uz polutvrde ili zrele sireve, biftek, svinjski file, janjetinu s roštilja ili pačetinu.