Njega kose

Ulje jojobe će preporoditi vašu kosu. Evo kako ga uvesti u rutinu

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Ulje jojobe može djelovati povoljno za kožu, ali je izuzetno hranjivo i za kosu.

Gotovo da nema osobe koja tretira svoju kosu bez sušila za kosu, pegle ili figara. No, iako su ovo neophodna pomagala za stiliziranu i lijepu frizuru, vrućina oštećuje i isušuje kosu. Zato je važno kosi pružiti dodatnu hidrataciju i obnavljanje.


Bilo da se radi o maskama za kosu, tretmanima za obnavljanje ili kremama. Ulja su izuzetno dobra za obnavljanje kose pa su sve češće dio rutine njege. Upoznajte ulje jojobe koje može djelovati povoljno za kožu, ali je izuzetno hranjivo i za kosu.


Je li dobro za kosu?


Jojoba je bogata vitaminima i mineralima koji njeguju vlasi kose kako bi kosu održali jakom i zdravom. Ukoliko ste osoba čija kosa treba malo dodatne ljubavi i pažnje, ovo bi moglo biti najbolje ulje za to. Također ima velika hidratantna svojstva koja sprječavaju da kosa postane suha i lomljiva, piše Elle.


Ako vam je cilj hidratizirana, sjajna kosa, ulje jojobe vjerojatno bi vam moglo dobro poslužiti. Krhki tipovi kose, poput kovrčave ili suhe kose, najviše će imati koristi od ulja jojobe jer će pomoći da se kosa ne lomi. Ove dvije vrste kose najčešće su poznate po tome da se lome od četkanja, grijanja i bojanja. Također, ako vaša kosa ima tendenciju da se mnogo osipa u vašoj rutini, to bi mogao biti znak da biste mogli imati koristi od vitamina u ulju jojobe.


Kako koristiti ulje jojobe?


Iako ulje možete nanijeti izravno na kosu, postoje neki inovativni načini na koje ga možete koristiti bez pretjerivanja. Jedan od omiljenih načina za uvođenje ulja jojobe u rutinu jest nekoliko kapi čistog ulja jojobe u regenerator, nanijeti od korijena do vrhova i ostaviti da djeluje 10 minuta poput maske za kosu. Zatim temeljito isperite. Ovaj proces će koristiti i kosi i tjemenu.


Također možete biti u potrazi za proizvodima za kosu koji imaju sastojak ulja jojobe. Možete dodati  ulje jojobe u postojanu i polutrajnu boju, kako biste održali kosu jakom tijekom procesa bojanja.