Foto: iStock
Donosimo super lagan recept!
povezane vijesti
Popečke možete raditi s različitim povrćem, a ako već niste, isprobajte varijantu s batatom.
Veoma se brzo pripremaju, a odlično idu uz salatu ili kao preukusna grickalica. U nastavku donosimo recept, a kako biste ih napravili u veganskoj varijanti, jednostavno majonezu zamijenite veganskom.
Sastojci
Za popečke:
- 1 veliki crveni luk, sitno nasjeckan
 - 1 crvena paprika, sitno nasjeckana
 - 2 velika češnja češnjaka, sitno nasjeckana
 - 3 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog i sitno naribanog
 - 1½ žlica kukuruznog brašna
 - 1 veliki slatki krumpir (batat), oguljen
 - 125 g glatkog brašna
 - 2 žličice ulja za prženje
 - sol i svježe mljeveni crni papar
 
Za majonezu od kopra:
- 2 žlice majoneze
 - pola žličice sušenog kopra
 - pola žličice sušenog peršina
 - četvrtina žličice sušenog češnjaka
 - sok od pola limuna
 - sol
 
Priprema
Stavite crveni luk, crvenu papriku, češnjak i đumbir u veliku zdjelu. Dodajte kukuruzno brašno, pa začinite solju i paprom.
Naribajte batat na čistu kuhinjsku krpu ili kuhinjski papir i ocijedite višak tekućine, a potom ga dodajte u veliku posudu s gore navedenim sastojcima.
Prosijte glatko brašno u smjesu i dobro promiješajte. Ostavite sa strane 5 minuta da brašno upije vlagu, kako biste dobili čvrstu smjesu.
Da biste napravili majonezu od kopra, u maloj posudi umutite sastojke zajedno sa žlicom vode i prstohvatom soli.
U veću tavu ulijte žličicu ulja i stavite na jaku vatru.
Smjesu batata podijelite na 8-10 loptica pa svaku spljoštite.
Dodajte ih po nekoliko u tavu i pržite sa svake strane dok ne postanu hrskavi. Pečene ih stavite na kuhinjski papir i kada su gotovi poslužite ih s majonezom od kopra, piše BBC Food.