Kuća u zraku

U ovom hostelu spavaju samo oni najhrabriji

Mija Dropuljić

FOTO: IG@lacasa_enelaire

FOTO: [email protected]_enelaire

Kolumbijski hostel nudi jedinstveni doživljaj boravka na rubu liticeOdmah ćemo vas upozoriti. Ako vas je strah visine, bolje nemojte dalje čitati ovaj tekst. Ako volite avanture i “život na rubu”, možda smo vam upravo predstavili iduću destinaciju koju ćete posjetiti kada korona napokon popusti i vratimo se u ono nekadašnje normalno. 


La Casa en el Aire u prijevodu znači Kuća u zraku, a za ovaj hostel ne postoji bolji opis od toga. Drvena kućica smještena na rubu litice na 2.500 metara nadmorske visine definitivno  nije za svakog gosta. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Casa En El Aire (@lacasa_enelaire)

Ovaj neobični hostel nalazi se u Kolumbiji, točnije u ruralnom dijelu Abejorral na stijeni Cerro San Vicente, a napravljen je na metalnom postolju koje je ukucano u liticu, a do njega se dolazi i drvenim mostom koji je također pričvršćen u stijenu. 


Kuća u zraku je ostvareni životni san kolumbijskog penjača Niltona Lopeza. On je stvorio posve samoodrživi hostel koji uz pomoć solarnih panela proizvodi vlastitu struju, a svo proizvedeno smeće se skuplja i prenosi do Medellina. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Casa En El Aire (@lacasa_enelaire)U ovom hostelu nije doživljaj samo spavati, on nudi i mnogobrojne aktivnosti za sve ljubitelje adrenalina. Gosti mogu uživati u zip-lineu, bungee jumpu iz kabina ili pak provesti noć u mreži koja visi iznad provalije. 


Kako se ovaj smještaj nalazi ipak malo izvan civilizacije, goste se moli da sa sobom ponesu barem 5 litara vode i nekvarljivu hranu. 


Definitivno La Casa en el Aire nije za svakog putnika, ali pogledom na fotografije ne možemo, a da ne pomislimo kako bi boravak tu bio za pamćenje. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Casa En El Aire (@lacasa_enelaire)