Više je manje

Trebate li stvarno ova sredstva za čišćenje?

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Neke stvari mogu biti čisto bacanje novaca

Održavanje doma čistim nije uvijek lako, čak ni sa svim proizvodima za čišćenje koji su danas dostupni. Iako mislite da vam je potreban čitav arsenal sredstava, pokazalo se da mnoge stvari koje mislite da trebate kupiti nisu doista neophodne za čist dom. Manje zaista može biti više. Evo nekih proizvoda za čišćenje koji vam možda i ne trebaju.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Lemieux Et Cie (@lemieuxetcie)Sredstva za poliranje namještaja


Danas većina drvenog namještaja ima vlastiti zaštitni premaz preko golog drva. Stoga se s površine lako može obrisati prašina ili obrisati vlažnom krpom. Proizvodi za poliranje mogu čak imati suprotan učinak. Neki lakovi, ulja i voskovi potpuno su nepotrebni i na kraju ostavljaju talog koji zatamnjuje površinu – ili još gore, postaje ljepljiv – umjesto da poboljša finiš.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Greet van der Veen | Interieur (@styleandsugar)Sredstvo za čišćenje WC školjke


Pošteno je reći da je WC školjka jedno od najprljavijih mjesta u većini naših domova. Međutim, to još uvijek ne znači da treba vlastiti proizvod za čišćenje. Umjesto toga, predlaže se korištenje sode bikarbone koja je fantastična za čišćenje raznih površina u cijelom domu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli estliving.com (@est_living)Sredstvo za čišćenje pećnice


Za većinu pećnica nema potrebe za komercijalnim sredstvima za čišćenje pećnica s jakim kemikalijama i isparenjima. Preporučuje se da napravite pastu sa sodom bikarbonom i vodom. Namažite prljava područja pećnice i ostavite da odstoji pet do deset minuta, a zatim istrljajte spužvicom ili četkom za ribanje.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli PAMELA JACCARINO (@pamelajaccarino)Sredstva za čišćenje stakla


Naravno, lijepo je kada prozori, ogledala i stakleni namještaj imaju sjaj bez mrlja, ali nije vam potrebno sredstvo za čišćenje stakla da biste dobili ovaj učinak. Jednostavna mješavina octa i vode održiva je alternativa za postizanje usporedivih rezultata.