Nije nemoguće

Što pokloniti minimalistima koji tvrde da “ne briju” na stvari? Imamo nekoliko originalnih ideja

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ono što ćemo prvo savjetovati je da razmišljate o osobi koju želite darovati

Smišljanje božićnih darova za minimaliste, odnosno osobe koje ne žele stvari i ništa materijalno kupovno može se ponekad činiti podosta teškim zadatkom.


No, nije nemoguće! Ono što ćemo prvo savjetovati je da razmišljate o osobi koju želite darovati: što voli? U čemu uživa?


Pritom se fokusirajte na to da osobi poklonite neku vrstu iskustva, uspomene i lijepo provedenog vremena. Malo je drugačije, originalno i štosno! U nastavku donosimo nekoliko fora ideja.


Poklon bon u restoranu


Malo tko ne voli uživati u obroku u omiljenom restoranu, tako da s poklon bonom ne možete pogriješiti. Sigurno će vas se sa veseljem sjetiti jedan dan kada im se baš ne bude dalo kuhati!


Kušanje vina


Ako osoba koju želite darivati uživa u dobroj kapljici, istražite ponudu lokalnih kušaonica ili degustacijskih evenata. Također, potražite šro nude lokalni OPG-ovci.


Muzejske ulaznice


Uživanje u umjetnosti nikada nije loša ideja, tako da ulaznice na poklon za neku novu ili nadolazeću izložbu mogu biti pun pogodak a i iskustvo koje će uvijek pamtiti.


Streaming pretplata


Pokrivanje televizijskih i streaming pretplata često je zanemarena vrsta poklona, no tako je praktična i originalna! Čak i ako osoba ima pretplatu, sigurno će se oduševiti s nekoliko mjeseci rasterećenja računa.