Gdje si bio?

Indijac tuži Google jer ga smatra krivim za bračne probleme: “Ona vjeruje samo Googleu!”

S.M.

Google Mape/iStock

Google Mape/iStock

Muškarac tvrdi da Googleova aplikacija pokazuje mjesta koja nikada nije posjetio, što ne može objasniti svojoj supruzi. 

Indijski mediji prenose neobičan slučaj muškarca koji je navodno tužio Google mape jer su mu uzrokovale ozbiljne bračne probleme, prenosi Oddity Central. 


R Chandrasekhar (49) tvrdi da mu nije problem pred sud dovesti tehnološkog giganta jer mu je uništio vezu sa suprugom. Muškarac krivi Google mape, točnije značajku vremenske crte (Your Timeline) zbog koje ga je žena ispitivala o svim mjestima koje navodno posjećuje svaki put kada napusti kuću. Muškarac tvrdi da Googleova aplikacija pokazuje mjesta koja nikada nije posjetio, što ne može objasniti svojoj supruzi.


“Proteklih mjeseci, moja supruga je stalno pretraživala značajku vremenske crte na Google mapama i ne da mi da spavam jer me ispituje gdje sam bio. Stalno razmišlja o tome i to utječe na nju i na ostatak obitelji”, kazao je Chandrasekhar.


U četvrtak, očajni je muškarac posjetio lokalnu policijsku postaju da podnese prijavu protiv Googleove kompanije Alphabet jer smatra da je upravo ona krivac za njegove bračne probleme.


Od Googlea traži i novčanu naknadu za stres koji je pretrpio


“Nisam u mogućnosti odgovoriti na sva njezina pitanja. Moja supruga ne sluša nikoga, od obitelji, rodbine i prijatelja pa do savjetnika. Unatoč nekoliko razgovora, ona odbija slušati. Vjeruje Googleu iznad svega. Google uzrokuje svađu u mom obiteljskom životu pa vas molim da poduzmete akcije protiv Googlea i osigurate nam pravdu. Tražim od Googlea i da mi nadoknadi kompenzacijom za uzrokovani stres”, kaže Chandrasekhar.


Policija je reagirala na njegov zahtjev, a jedan službenik kaže da će najvjerojatnije rješenje biti pozivanje supružnika na bračno savjetovanje.


“Razmišljamo o tome, a ako to ne uspije, vidjet ćemo što dalje”, kaže službenik.