Šarena energija

El Fenn: Čarobni hotel u Marakešu gdje se želimo teleportirati – odmah

Dijana Ljubanović

Marakeš/iStock

Marakeš/iStock

El Fenn je boutique hotel koji svojom šarenom energijom, moćnom karizmom i autentičnošću godinama očarava svjetske putnike i velike face - od Yves Saint Laurenta do Winstona Churchilla.Marakeš je sam po sebi jedno predivno mjesto koje je bezdan žudnje za brojne zaljubljenike u putovanja. No, sada kada nismo u mogućnosti istraživati privlačne svjetske lokalitete uživo, barem možemo uživati u divnim prizorima na fotografijama i u video sadržajima na internetu.


U potrazi za djelićem raja i pretraživanjem čarobnih mjesta u Maroku, naišli smo na jedan predivan boutique hotel – El Fenn koji pršti svježom energijom, blistavošću i bojama koje podižu raspoloženje.


El Fenn baca u trans nevjerojatnom energijom i ljepotom


Vrlo brzo postao je jedan od naših najdražih dragulja u Marakešu. Ovaj živopisni hotel s 28 soba, nevjerojatan je u svakom smislu. Krovna terasa ostavlja bez daha,  tu je i obitelj kornjača koje izmamljuju osmijeh, sve je puno vrtova i skrivenih dvorišta.
Tu su i tri bazena, knjižnica, lječilište, restoran i bar. Sasvim dovoljan razlog da se mislima teleportiramo na ovo mjesto i zamišljamo kako uživamo u ovim divotama dok nas miluje sunce sjeverne Afrike. 


Spajajući veličanstvo i povijesnu arhitekturu s terasama i vrtovima, hotel je smješten samo pet minuta hoda od svjetski poznatog trga Djemaa el Fna i živahnog labirinta ulica koje čine duh Marakeša toliko izazovnim.View this post on Instagram


Green & pink. The gift that keeps on giving.


A post shared by El Fenn Hotel Marrakech (@elfennmarrakech) onOvo je mjesto više puta renovirano, ali uvijek je zadržan njegov duh koji se provlači iz dekade u dekadu, prkoseći novitetima, modi i trendovima. Ono u sebi nosi posebnu energiju koja plijeni i na koju je nemoguće ostati imun. Unatoč svim tim evolucijama, duh El Fenn ostaje moćan i nepokolebljiv.To je mjesto gdje se možete povući i uživati ​​u spokoju i obilju skrivenih prostora prije nego što izađete van kako biste upili atmosferu grada koji je zavodio sve, od Yves Saint Laurenta do Winstona Churchilla.Nadamo se da će uskoro doći dan kada nećemo samo maštati o ovom mjestu nego ga doživjeti u punom smislu riječi. Do tada nam ostaju samo fotografije i virtualne šetnje.