
Spudy: Mama Snježana, Lucija Horvatić, Fran Jančić, Ante Nekić, Foto: Lucija Sučić Mudrić
"Svi smo ovdje iz Rijeke, a iza priče i pripreme su uz mene moja cura, mama i prijatelji", kaže nam Vito Huljić koji je otvorio Spudy
povezane vijesti
U Rijeci je danas, 20. listopada, točno “u podne”, otvorena nova gastro destinacija. Riječ je o Spudyju kojim dominiraju jela od krumpira pečenog na nešto drugačiji način.
Prvo se cijeli krumpir peče zamotan u aluminijsku foliju, zatim se lagano pritisne da popuca, potom se začini, a onda napuni nadjevom po želji. Riječani i Riječanke sada u centru grada imaju priliku isprobati tzv. “spud” krumpire, poznate u čitavom svijetu.
“Svi smo ovdje iz Rijeke, a iza priče i pripreme su uz mene moja cura, mama i prijatelji”, kaže nam Vito Huljić koji je otvorio Spudy.
“Spudmanija”
Ideju za otvorenjem dobili su zbog same viralnosti i “spudmanije”, a nakon što su razrađivali ideje tijekom zime, odlučili su se na ovaj veliki korak i – otvorili Spudy.
“Vjerujem da se Rijeka posljednjih nekoliko godina gastronomski podigla i zahtjeva novu ponudu hrane i proširenje“, kaže Vito.
Dodaje da su imali mnoštvo upita prije otvorenja na društvenim mrežama, a i mi smo dolaskom oko dvanaest sati mogli posvjedočiti redu koji se stvorio ispred lokala.
Komentira da će zasigurno više ljudi stizati popodne jer je krumpir u ovom smislu ipak namirnica koja malo lakše organizmu “pada” nakon jutra.
Spudy se otvorio na adresi Frana Kurelca 2, u samom centru grada
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Fino i domaće
Meni su uskladili s poznatim nam namirnicama koje jedemo i kod kuće pa je tako u ponudi zanimljiva verzija, “Sarmica spud”, uz hrskavi dodatak luka.
Sve nadjeve rade sami od “nule” jer, kako kaže Vito, kupci prepoznaju “pravo, fino i domaće”.
Iako je ideja o spud krumpirima zaživjela u Engleskoj prije pedesetak godina, čini se da je sve popularnija i u Hrvatskoj, a Spudy ju je doveo i u naš grad.