Osvježenje

Sorbet od trešanja, mente i javorovog sirupa koji će vam popraviti dan

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Osvježavajuće i slatko - kao stvoreno za ljetno uživanje

Ovaj recept je prirodno zaslađen javorovim sirupom. Čak iako ste mislili da je jako voćno i osvježavajuće, ipak je prilično bogat desert. Zasladite se malom kuglicom kao poslasticom idealnom za poslijepodnevno opuštanje- ili još bolje, poslužite je uz kuglicu sladoleda od vanilije za desert – kombinacija je nebeska.


Sastojci


  • 2 šalice smrznutih trešanja
  • ½ šalice javorovog sirupa
  • 2 žličice soka od limuna
  • ¼ šalice listova mente
  • ¼ šalice kokosovog mlijeka
  • ¼ šalice vode
  • ⅛ žličice soli

Upute


U blender stavite trešnje, javorov sirup, sok od limuna, mentu, kokosovo mlijeko, vodu i sol. Miješajte na laganoj vatri i postupno ubrzavajte dok voće ne postane vrlo glatko i gusto, poput teksture mekog posluživanja. Nemojte previše miješati ili će se vaš sorbet početi topiti. Ako su vam trešnje previše tvrde za miješanje, ostavite ih da se odmrznu samo nekoliko minuta dok se oštrica miksera ne pomakne.


Poslužite kao sorbet odmah ili ulijte u posudu s poklopcem i zamrznite dok se ne stegne, oko 2-3 sata ili preko noći. Ako se sorbet stvrdne preko noći, ostavite ga 15 minuta da odstoji na sobnoj temperature.