Način života ili hir?

Slow beauty je trend koji zaista volimo. Pruža luksuz u današnjim nesigurnim uvjetima

Dijana Ljubanović

FOTO/unsplash

FOTO/unsplash

Slow Beauty trend je o kojem sve češće govore ljubitelji ljepote.No, za razliku od prolaznih hitova, ovo je napravljeno da traje. Slow beauty, poput slow fashiona, odnosi se na ulaganje u proizvode koji su s ljubavlju izrađeni održivim metodama i sastojcima kvalitetnog izvora.


Slow beauty znači korištenje manjeg broja boljih proizvoda za smanjenje nepotrebne potrošnje i rasipanja. Zaronite dublje u ovaj trend i možete vidjeti da nas spori brendovi ljepote ne žele poticati da budemo pažljiviji prema načinu na koji kupujemo ljepotu, već su to često ritualni proizvodi koji nadahnjuju korisnika da odvoji vrijeme od digitalnog svijeta i opusti se – da biste doslovno usporili.


Tijekom posljednjih nekoliko godina, trendovi poput rutine njege kože u 10 ili 12 koraka preplavili su tržište. Ovo je pomak prema sporijim i jednostavnijim ritualima koji najbolje odgovaraju pojedincu.
Ovaj pažljiviji oblik njege ublažava tjeskobu, pomaže spavanju i nudi osjećaj kontrole u svijetu koji izgleda sve samo ne.


Slow beauty pruža eskapizam i luksuz u današnjim nesigurnim vremenima. Koža je postala prioritet za potrošače koji žele ulagati u sebe, piše Byrdie.


Slow beauty – holistički koncept


Slow beauty može se smatrati holističkim konceptom, to jest uzima u obzir sva područja vašeg života. Ne radi se samo o njezi kože, već i o dobrobiti u cjelini.


Dobar san i osiguravanje da vaše tijelo dobiva nutritivno uravnoteženu prehranu dio su onoga što je spora ljepota, jer je u osnovi spora ljepota odabir načina života.


Također uzima u obzir okoliš i promiče održivost kroz svaki aspekt proizvodnje. Postavlja pitanja kako se sastojci dobivaju i ukupni utjecaj koji ima na svijet oko nas.


Čak i samo pakiranje mora odražavati istu ideologiju i podržavati održivost. Svi se ovi čimbenici udružuju u promicanju kretanja usporene ljepote.


FOTO/unsplash

FOTO/Unsplash


Odvojiti vrijeme za odabir proizvoda koje ćemo kupiti može biti teško jer smo toliko navikli biti bombardirani oglasima koji nas potiču da kupujemo, kupujemo, kupujemo.


Slow beauty nas potiče da razmislimo o tome što nam stvarno treba od proizvoda te da donosimo utemeljene odluke na što trošimo novac. Tada smo u stanju zaista cijeniti ono što kupujemo.


Slow beauty zagovara pristup iz ekološke i odgovorne perspektive, tražeći sastojke koji su etični i održivi. Pakiranje koje se može reciklirati izvrsno je za okoliš, a samo saznanje da činite svoj doprinos za svijet zaista može biti poticaj!


Upcycling je također sjajan način da maksimalno iskoristite svoje proizvode za uljepšavanje. Kad završite sa sljedećom noćnom kremom, zašto ne biste ponovo koristili staklenku i pretvorili je u posudu za raskošnu biljku?


Masaža lica također ima mnoštvo blagodati, uključujući poticanje cirkulacije. Ne treba dugo, ali redoviti ritual njege kože izvrstan je početak. Kad završite, mogli biste čitati otprilike četvrt sata, dopuštajući da vam proizvodi za njegu utonu u kožu (umjesto da se razmažu na jastuku. A mozak se resetira.


Tada je to samo prvi korak u noćnom ritualu koji vam pomaže da se dobro naspavate i fantastično provedete dan!