"Novac ne kupuje stil"

Skupocjen izgled s ograničenim budžetom? Moguće, uz ovih 6 stilskih savjeta

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Postoje trikovi kako složiti garderobu u okviru budžeta koja će biti prikladna za razne situacijeSkupocjen izgled s ograničenim budžetom može se činiti nemogućom pričom, no zaista nije!


Istina je da naše društvo koje je opsjednutom imidžem i izgledom često zahtijeva da u određenim situacijama izgledamo elegantno i profinjeno, no takva odjeća može biti veoma skupocjena.


Ako niste u mogućnosti ili pak ne želite odvajati mnogo sredstava za odjeću i obuću, postoje trikovi kako složiti garderobu u okviru budžeta koja će biti prikladna za razne situacije u kojima se od vas očekuje prigodan izgled – bez obzira na stil!


Možete izgledati “skupocjeno” i bez kupovine skupih modnih komada

Postoji izreka koja je itekako točna: novac ne kupuje stil.


Ono što se računa je znati odabrati odjeću i modne dodatke, imati “dobro oko” te poznavati sebe i ono što vam stoji.


Ukratko, umjesto trošenja novca, u ovom slučaju bitniji je trošak vremena u smislu usavršavanja osobnog stila, proučavanja trendova i slaganja vlastitog looka u kojem ćete i izgledati i osjećati se sjajno.


Bazični i svevremenski komadi “kralježnica” su svakog ormaraNije neobično da se ponekad fasciniramo trendovima i ponudom u online i fizičkim trgovinama, no imajte na umu da su trendovi prolazni.


Naravno, nema ništa loše u praćenju modnih trendova, no važno je uložiti u tzv. “kičmu garderobe”, odnosno onih komada koji su vantrendovski i koje ćete uvijek nositi.


To su najčešće dobar par traperica, nekoliko običnih i kvalitetnih majica, toplog vunenog džempera u neutralnoj nijansi, kvalitetnog kaputa, klasične torbice itd.


Krenuvši od toga, lako je uz ove klasike uskladiti modernije i trendi komade koji će ujedno biti kvalitetno polazište za nove i aktualne kombinacije.


Investirajte u odjeću koju najviše nosite, a uštedite na trendovimaNa tragu gore rečenog, uvijek je bolje i praktičnije više uložiti u kvalitetnije komade odjeće i obuće koju svakodnevno nosite, dok na trendovima uvijek možete uštediti, pogotovo tako što su često pred kraj sezone ti komadi na popustima.


Za neke stvari odaberite vintageKlasične vintage torbice, kaputi i slično mogu se naći po odličnim cijenama u second hand i vintage trgovinama.


Ne pretjerujte s modnim dodacimaKada su u pitanju nakit i modni dodaci, možete biti vrlo chic čak i s nekoliko detalja.


Činjenica je da eleganciju gotovo uvijek karakterizira jednostavnost i često minimalizam, stoga ne trebate pretjerivati s nakitom kako se vaš elegantni look ne bi pretvorio u kič.


Monokromatski look uvijek je elegantanOutfiti u crnoj, bež ili pak bijeloj boji prvi su koji padaju na pamet, a sa monokromatskim izgledom malo je mjesta za pogrešku, dok će vaš izgled odisati profinjenošću.