Fantasy roman

Sjena i kost – Vrhunski književni zalogaj za sve ljubitelje fantasyja

Life

FOTO/PR

FOTO/PR

Znanje s ponosom predstavlja fantasy žanr u svom najboljem izdanju!Roman Sjena i kost autorice Leigh Bardugo bestseler je New York Timesa i prvi nastavak istoimene trilogije o Grishaversu. Radnja prati glavnu junakinju Alinu Starkov koja nakon što u sebi otkrije posebne moći, prolazi obuku kako bi postala pripadnicom griša – magične elitne jedinice u kraljevstvu Ravka. Sjena i kost prvorazredna je pustolovina koja nudi fantastično okruženje, akciju i intrige.


Trilogija Sjena i kost također sadrži nastavke Opsada i oluja te Propast i uspon, čije objavljivanje nakladnička kuća Znanje planira do kraja godine.


Hrvatski knjigoljupci upoznali su se već sa svijetom griša, u do sada objavljenoj duologiji koju čine Šest vrana i Izopačeno kraljevstvo, a 23. travnja počinje i prikazivanje prve sezone TV serije Sjena i kost u produkciji Netflixa. Radi se o jednom od njihovih najjačih aduta u 2021. godini. Sezona sadrži osam epizoda od koji šest prati radnju knjige Sjena i kost, a dvije knjigu Šest vrana.
U vrhunskom prijevodu Ire Wache-Biličić, roman Sjena i kost  dostupan je u svim bolje opremljenim knjižarama i na webshopu znanje.hr po cijeni od 119 kn.


VIŠE O NASLOVU


Nekoć slavna i moćna kraljevina Ravka u dugogodišnjem je ratu, okružena neprijateljima i podijeljena Sjenovitim Rasjedom, pojasom neprobojne tmine prepunom zlokobnih volkri, čudovišta koja napadaju svakoga tko ga pokuša prijeći.


Vojnikinja Alina Starkov nikada nije bila osobito dobra ni u čemu. No kad volkre usred Rasjeda napadnu njezinu pukovniju, a najbolji joj prijatelj zadobije strahovite ozljede, Alina oslobađa  nevjerojatnu sposobnost koje dotad nije bila svjesna i spašava mu život. Zbog novootkrivene moći, Alinu odvode na kraljevski dvor, gdje prolazi obuku kako bi postala pripadnicom griša, magične elitne jedinice koju predvodi zagonetni i moćni Mračnjak. On prepoznaje Alininu moć kao ključ za oslobađanje njihova kraljevstva i konačno uništenje Rasjeda i volkri.


Ipak, ništa u tome magičnom svijetu nije onako kako izgleda na prvi pogled. Dok cijelo kraljevstvo ovisi o njezinoj nepredvidivoj moći, Alina će se prvo morati suočiti s mračnim tajnama griša, kao i skrivenim tajnama vlastitoga srca…


RECENZIJE


»Ova nevjerojatna pustolovina nudi raskošno fantastično okruženje, magičnu strukturu, te akciju i intrige isprepletene s nitima romantike i opasnosti.«Publishers Weekly


»Fascinantno! Od ovog romana Leigh Bardugo proći će vas srsi užitka. Ovo je fantasy u svom najboljem izdanju.«New York Times


»Smješten u čaroban i jedinstven svijet bogat detaljima, ovaj roman posve je drugačiji od svega što sam dosad pročitala.«Veronica Roth


»Bardugo nam donosi prvorazrednu pustolovinu, dirljivu romantiku i intrigantan krimić!«Rick Riordan


 O AUTORICI


Leigh Bardugo autorica je fantastičnih romana iz serijala Grishaverse. Uz više od tri milijuna prodanih primjeraka, Grishaverse obuhvaća trilogiju Sjena i kost, duologiju Šest vrana, te romane Jezik Trnja, Kralj Ožiljaka i Život Svetaca. Netflix je otkupio filmska prava za trilogiju Sjena i kost, te duologiju Šest vrana i prema njima je snimljena originalna serija.


Leigh je rođena u Jeruzalemu, odrasla u južnoj Kaliforniji i studirala na Sveučilištu Yale gdje je pronašla inspiraciju za svoj roman Ninth House koji je proglašen najboljim fantasy romanom prema odabiru Goodreadsa 2019. godine.


Znanje je dosad objavilo Šest vrana te Izopačeno kraljevstvo, a Sjena i kost prvi je dio trilogije o Suncozovki Alini Starkov.