Zahvaljujući Taylor Swift

Šiške spuštene sa strane ponovno su se vratile na velika vrata

Mija Dropuljić

FOTO: IG@taylorswift; laurapolko

FOTO: IG@taylorswift; laurapolko

Sada je jasno: šiške spuštene sa strane à la Taylor Swift slave svoj veliki povratak!

Taylor Swift već dugo koristi kose šiške, ali otkako je njezina frizura privukla pozornost svih na dodjeli Grammyja, jasno je da su šiške spuštene na stranu ponovno u modi. Šiške se također uvijek iznova pojavljuju na modnim pistama i ulicama svijeta mode, a ova frizura licu daje nježnost i ženstvenost te se može prilagoditi ovisno o strukturi kose i obliku lica.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli A-Frame Agency (@aframe_agency)Što čini šiške sa strane tako posebnima?


Šiške sa strane su stil šiški kod kojih kosa pada dijagonalno preko čela – otuda i naziv. Za razliku od ravnih šiški koje su ošišane vodoravno preko čela, bočne šiške su izvučene sa strane linije kose i oblikovane preko čela. Ove šiške licu daju asimetričan i mekan efekt koji naglašava crte lica, a istovremeno odiše određenom lakoćom.


Taylor Swift učinila je kose šiške jednim od svojih zaštitnih znakova i podigla ih na sasvim novu razinu. Umjesto da nosi uglađene i ravne šiške, Taylor ih često stilizira s laganim valovima ili opuštenim pramenovima s dodatnim volumenom u frizuri. To u konačnici izgledu daje ležeran i moderan dodir.


Ovo su prednosti šiški spuštenih sa strane


Šiške spuštene sa strane privlače pogled k očima i mogu ih naglasiti. Licu uglavnom brzo daju zavodljiv izraz. Kose šiške također mogu ublažiti oštre crte lica i dati licu mekši i ženstveniji oblik. Pramenovi se mogu kombinirati s različitim duljinama i teksturama kose.


Bez obzira imate li ravnu, kovrčavu ili valovitu kosu – ovaj stil pristaje mnogim tipovima kose. U usporedbi s punim šiškama, šiške spuštene sa strane zahtijevaju manje truda kada je u pitanju njega. Lako se mogu oblikovati na stranu i ne zahtijevaju svakodnevno ravnanje. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli DUA LIPA (@dualipa)Kako odabrati prave kose šiške? 


Ovisno o obliku vašeg lica, duljina i rez šiški spuštenih sa strane mogu varirati. Iskusni frizer ili frizerka mogu vam pomoći pronaći savršen izgled za vas. Tekstura vaše kose također igra ulogu u odabiru kosih šiški. Tankoj kosi mogu koristiti kraće i svjetlije šiške, dok gusta kosa može nositi duže i punije šiške.


Također razmislite o svom životnom stilu prije nego što odaberete šiške spuštene sa strane. Ako se puno bavite sportom ili često nosite naočale, klasične šiške bi vam mogle biti prikladnije.