Stariji = iskusniji

3 razloga zašto seks tijekom godina postaje sve bolji i bolji

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Jedna studija je potvrdila - seks postaje bolji što smo starijiAko razmišljamo o poveznici godina i seksa, vjerojatno prvo pomislimo kako se češće i sigurno bolje seksamo u mlađim godinama. Možda kvantitativno više uživamo u seksu što smo mlađi, no kada je kvaliteta u pitanju to nije točno. 


Kako piše Freundin.de istraživanje provedeno od strane web stranice EllicitEncounters.com potvrdilo je tezu da seks tijekom godina postaje sve bolji. 37% žena i 34% muškaraca su izjavili kako su najbolje godine za seks 40-e. 


U istraživanju je sudjelovao 828 ispitanika, a autori studije objašnjavaju kako se u 20-ima više seksamo, no u 40-ima uistinu uživamo u seksu. To prvenstveno možemo objasniti činjenici kako u tim godinama imamo puno manje kompleksa te više iskustva. Stoga možemo izdvojiti tri glavna razloga zbog čega seks s godinama postaje bolji.


U 40-ima imamo više samopouzdanja
U ovim godinama točno znate što želite, ne sramite se svog tijela, pokreta i zvukova, niste opterećeni celulitom niti imate problema s izražavanjem svojih seksualnih želja. Tijekom seksa smo opušteniji i više uživamo.


Seks u braku je bolji seks


Možda to na prvu ne biste potvrdili, ali na koncu ova tvrdnja drži vodu. Naravno da je prvi seks uvijek uzbudljiv i vođen s više strasti, no parovi koji su dugo zajedno poznaju se i u krevetu. To znači da točno znaju kako uživati i doseći orgazam. Također su parovi opušteniji i bez suzdržavanja će isprobati nove stvari i eksperimentirati.


Starije žene lakše doživljavaju orgazam


Brojna druga istraživanja su već odavno pokazala da starije žene češće doživljavaju orgazam nego žene s manje seksualnog iskustva. Ova činjenica utječe na kvalitetu seksualnog života partnera.