Mali, ali efektni trikovi

Savjeti kako da šminkom postignete efekt većih očiju

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Uz par proizvoda postignite efekt većih očijuŠto veće i sjajnije, to bolje! Nažalost, ne može se svatko zahvaliti genima da velikim očima. Tu uskače šminka i razni make up trikovi uz pomoću kojih možete postići efekt većih očiju. 


Nude sjenilo za oči


Za bazu uvijek nanesite nude matirajuće sjenilo za oči koje će napraviti izvrsnu bazu, ujednačiti eventualno crvenilo i općenito ujednačiti kapak. 


Tuš za oči


Kako biste postigli otvoreniji i veći pogled, koristite tuš za oči u smeđim nijansama. Nanesite što tanju crtu te je povucite na vanjskom rubu malo prema gore. 


Svjetla olovka za oči
Na donji dio kapka u unutrašnjost nanesite bijelu ili kremastu olovku za oči, što će vaši oči učiniti optički većima. Na vanjskom rubu donjeg kapka možete nanijeti nježnu crtu olovkom za oči u tamnijom nijansi. 


Postignite dubinu


U sljedećem koraku nanesite na nude mat podlogu jednu do dvije nijanse tamnije sjenilo za oči. Nanosite na kapak i malo iznad njega te izblendajte boje. 


Nanesite sjajno sjenilo


Na sredinu kapka nanesite sjenilo za oči koje u sebi sadrži blještave čestice. Tako pružate sjaj i oči odmah djeluju otvorenije


Moćni highlighter


Highlighter nije samo za naglašavanje jagodica, ovaj kozmetički proizvod je odličan odabir za povećavanje očiju. Jednostavno nanesite malo proizvoda ispod obrva. 


Za kraj – naglasite obrve


Što su gušće obrve, to bolje. Stoga uzmite vremena i nađite onaj savršeni proizvod za vaše obrve uz pomoć kojih ćete postići prirodan, ali i naglašen look vaših obrva.