Koncentrat zdravlja

Salata je najbolji način za punjenje energijom pa donosimo jedan slastan recept

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Pravo je bogatstvo vitamina i minerala u tanjuru

Lako se priprema, savršena je za kombiniranje s mesom ili za uživanje u samom jelu.


Najzdraviji način da svježe proljetno povrće iznesete na stol, a da pritom ostavite sva njegova blagotvorna i organoleptička svojstva netaknutima.


Sastojci za 4 osobe:


  • 2 krastavca
  • 2 rajčice
  • 1 vezica rotkvica
  • 1 šalica običnog jogurta (po želji)
  • nekoliko listova zelene salate
  • sok od 1 limuna
  • 1 šaka vlasca
  • 150 g tofua

Priprema: Nakon što pažljivo operete sve povrće, ogulite i narežite rajčice, rotkvice i krastavce. Stavite listove zelene salate u zdjelu za salatu ili posudu za posluživanje kao osnovu vaše salate.


Zatim dodajte povrće i tofu narezan na kockice.


U posebnoj posudi pripremite umak od jogurta, limunovog soka, soli i papra kojim možete začiniti salatu.


Pospite nasjeckanim vlascem i ostavite nekoliko minuta u hladnjaku prije posluživanja.


Vaša proljetna salata od povrća i tofua spremna je da uživate u njoj!