Top prehrana

Sada su svi ludi za vaflima od zobenih pahuljica, a mi vam otkrivamo recept

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Žudite za vaflima od zobenih pahuljica za doručak?

Za doručak birate zdrave namirnice i stalno rotirate tost od avokada, smoothie kombinacije s voćem i povrćem, pečeno jaje i slično? Vrijeme je da na menu uvrstite vafle od zobenih pahuljica. Ne samo da su super ukusni, nego su i super zdravi. Zobene pahuljice sadrže puno vlakana i minerala, a osobito magnezija, željeza i cinka kao i brojne druge vrijedne vitamine.


Izvadite aparat za vafle iz kuhinjskog ormarića i uživajte u ovom prekrasno ukusnom i zdravom doručku.



Sastojci:


  • 300 g mekog maslaca
  • 150 g mekih zobenih pahuljica
  • 100 g šećera
  • 12 g badema u listićima
  • 125 g kremastog jogurta
  • 2 paketa vanili šećera
  • 250 g vrhnja za šlag
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 500 g mekog brašna
  • ¼ paketa praška za pecivo
  • 1, 25 dl mlijeka
  • Malo ulja za premaz aparata za vafle

Priprema: 


  1. Zagrijte 50 grama maslaca u loncu ili tavi te dodajte 50 g zobenih pahuljica, 2 žlice šećera i bademe, te ih popržite dok ne porumene i onda ih izvadite i ohladite. Zatim pomiješajte jogurt i vanili šećer te umutite vrhnje za šlag i sve stavite u hladnjak.
  2. Ostatak zobenih pahuljica ispecite na tavi, ostavite da se ohladi. Izmiksajte preostalih 250 grama maslaca sa šećerom te dodajte paket vanilin šećera i sol. Umiješajte jedno po jedno jaje. Pomiješajte brašno, pečene zobene pahuljice i prašak za pecivo te ih naizmjenično umiješajte sa šlagom i mlijekom.
  3. Namastite aparat za vafle i zagrijte ga. Stavite jednu do dvije žlice tijesta u aparat za vafle i pecite dok ne porumene! Poslužite uz svježe voće prema želji ili malo meda i badema. Dobar tek!