Brzo i jednostavno

S ovim trikom, avokado će sazrijeti za samo 10 minuta

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Ako u svom domaćinstvu imate ovaj uređaj, riješit ćete problem tvrdog avokada

S avokadom nikad na granu zelenu ili bolje rečeno onu jestivu. Ili je pretvrd ili je premekan te dok se mi odlučimo na koji ga način jesti, već nije jestiv. Bilo bi odlično kada bi postojao trik pomoću kojeg možemo u tren oka avokado učiniti jestivim. 


Pronaći onaj idealni avokado se često čini kao nemoguća misija. Pretvrd, premekan, previše smeđ, previše kiseo… Da bismo na kraju bili sigurni, uvijek nekako uzimamo onaj najtvrđi te strpljivo čekamo kada će sazrijeti. No, za ovaj problem postoji jednostavno i genijalno rješenje. 


Kako bi avokado prije sazrio potrebno ga je staviti u fritezu na vrući zrak na 200 stupnjeva oko deset minuta. Nakon toga je najbolje avokado staviti u frižider kako bi se ohladio. Nakon toga je spreman za konzumaciju ili obradu.