U borbi protiv ispucalih vrhova

S.O.S. trikovi protiv ispucale kose

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Čuvajte svoju kosu uz pomoć ovih korisnih savjetaGlatka, sjajna i elastična kosa je san svake žene. No, često se dogodi da cjelokupni izgled pokvare ispucale vlasi. Što možemo učiniti po tom pitanju i koji su efikasni S.O.S. trikovi protiv ispucale kose?


Ispucale vlasi se ne daju korigirati. Jedini način da ih potpuno sanirate jest šišanje. No, postoje trikovi koji će stopirati daljnje pucanje vlasi ili će pak spriječiti nastajanje istih. 


Pazite kako perete kosu


Kako biste zaštitili vlasi, prilikom pranja kose je dovoljno šamponirati vlasište. Pjena koja se stvara te koja će se ispirati vodom je posve dovoljna za čišćenje vrhova. Nema potrebe da utrljavate proizvod na ostatak kose. Tako vlasi izlažete dodatnom i nepotrebnom stresu. 
Kod pranja kose vrijedi pravilo – manje je više. To znači da je bolje kosu prati rjeđe nego češće. Nema potrebe da kosu perete svaki dan ili svaki drugi dan. Ako imate masnu kosu, pokušajte produljiti vrijeme nepranja uz pomoć šampona suho pranje. 


Pripazite i na proizvode koje koristite. Obratite pozornost na sastojke i izbjegavajte one koji sadrže u sebi silikone ili umjetne sastojke poput akrilata ili polietilena.


FOTO: iStock Njega kose je od krucijalne važnosti


Njega, njega, njega…


Kosu je veoma važno dobro i kvalitetno njegovati. Nemojte zaboravljati na regeneratore i hranjive maske. Preferirajte proizvodi koji u svom sastavu imaju aloe veru, vitamin E, pantenol ili ulje jojobe. Odlično će poslužiti regeneratori s velikim sastavom prirodnih ulja. Ako imate dugu kosu koja je sklona pucanju, obavezno jednom tjednom trebate obaviti duboku njegu koristeći posebne kure i hranjive maske. 


Pazite kako češljate kosu


Najbolje je kosu češljati prije samog pranja kose kako biste riješili sve eventualne čvorove. Za što blaže i bezbolnije češljanje, započnite od krajeva kose i postepeno i lagano napredujte do samog vrha. 


Napravite pauzu sa stiliziranjem kose


Volite ravnati kosu pomoću glačala? Ili pak preferirate lijepe valove te koristite figaro? Svi uređaji koji rade s visokim temperaturama štete kosi. Stoga povremeno napravite pauzu od stiliziranja kose i pustite je da prirodno pada.