Znanje

Roman “Opsada i oluja” prava je književna poslastica za sve ljubitelje fantasyja

Life

Foto: PR

Foto: PR

Progonjena na Istinskome moru te životima koje je oduzela u Rasjedu, Alina pokušava stvoriti novi život s Malom u nepoznatoj zemlji i sakriti svoj identitet Suncozovke...Nakon što je fantastični roman “Sjena i kost” na proljeće pokorio top-ljestvice čitanosti, nakladnička kuća Znanje sada s ponosom predstavlja i drugi dio trilogije istoimenog serijala, roman Opsada i oluja (Siege and Storm) autorice Leigh Bardugo. U ovom nastavku radnja prati glavnu junakinju Alinu Starkov koja, progonjena prošlošću, pokušava sakriti svoj identitet Suncozovke i stvoriti novi život u nepoznatoj zemlji. S vremenom postaje jasno kako Alina, unatoč nastojanjima, ipak ne može pobjeći od sebe, svoje prošlosti, niti sudbine.


Ovaj bestseler New York Timesa drugi je nastavak iz trilogije “Sjena i kost” prema kojoj je Netflix snimio popularnu istoimenu seriju.


Opsada i oluja


Progonjena na Istinskome moru te životima koje je oduzela u Rasjedu, Alina pokušava stvoriti novi život s Malom u nepoznatoj zemlji i sakriti svoj identitet Suncozovke. Ali ona ne može dugo izbjegavati ni vlastitu prošlost, ni sudbinu.
Mračnjak je preživio napad volkri u Sjenovitom Rasjedu i sada posjeduje stravičnu novu moć, kao i opasan plan da zauzme ravkansko prijestolje. Alina se stoga, uz pomoć tajnovitog i zloglasnog gusara, vraća u zemlju koju je napustila, odlučna u nakani da se suprotstavi snagama koje se okupljaju protiv Ravke. No dok njezina moć jača, Alina tone sve dublje u Mračnjakovu igru zabranjene magije i udaljava se od Mala. Naposljetku će morati odabrati između domovine, moći i ljubavi ili se izložiti opasnosti da u oluji koja se približava ostane bez svega.


Recenzije


“Velemajstorica fantasyja.” – The Huffington Post


“Potpuno očaravajuće.” – The Guardian


“Strastveno, epski i uzbudljivo! Knjiga koju ne možete ispustiti iz ruku.” – USA Today


“Bardugo ispreda vrhunsku avanturu, dirljivu romantičnu priču, kao i intrigantni triler!” – Rick Riordan


Leigh Bardugo


Leigh Bardugo autorica je fantastičnih romana iz serijala Grishaverse. Uz više od tri milijuna prodanih primjeraka, Grishaverse obuhvaća trilogiju “Sjena i kost”, duologije “Šest vrana” i “Kralj ožiljaka” te romane “Jezik Trnja” i “Život Svetaca”. Netflix je otkupio filmska prava za trilogiju “Sjena i kost” te duologiju “Šest vrana” i prema njima je snimljena originalna serija.


Leigh je rođena u Jeruzalemu, odrasla u južnoj Kaliforniji i studirala na Sveučilištu Yale gdje je pronašla inspiraciju za svoj roman “Ninth House” koji je proglašen najboljim fantasy romanom prema odabiru Goodreadsa 2019. godine.


Znanje je dosad objavilo romane “Šest vrana” te “Izopačeno kraljevstvo”, a nakon “Sjene i kosti”, “Opsada i oluja” drugi je nastavak trilogije o Suncozovki Alini Starkov.


__


U vrhunskom prijevodu Ire Wache-Biličić, roman Opsada i oluja  dostupan je u knjižarama diljem zemlje i na webshopu znanje.hr po cijeni od 119 kn.