#darujkreativnost

Ovog Božića poklonite: Upečatljivu ilustraciju riječkog brenda Crocodile Prints

Mija Dropuljić

FOTO: PR

FOTO: PR

Motivi Rijeke i njene okolice oduševit će svakog ljubitelja dobrog dizajna i lijepih ilustracija

Ako ste u potrazi za  kreativnim božićnim poklonima za nekoga tko je ljubitelj dizajna, pogriješiti ne možete s jednom od upečatljivih ilustracija s potpisom riječkog brenda Crocodile Prints


Crocodile Prints je pokrenuo riječki bračni par Ines i Dragan Kordić prije dvije i pol godine, a svoju inspiraciju crpe iz zanimljivosti riječkog kraja i šire. Svoju priču su započeli s dva riječka postera, no ubrzo se ponuda proširila na sve više motiva kvarnerskog područja te na Istru i Zagreb. Dragan je zadužen za ilustracije samih postera, a Ines je logistička podrška. 


crocodile_prints


“Jako smo sretni kada netko odabere baš naš poster kao znak pažnje i ljubavi. Lijepo nam je što jednom kad je poster na zidu uvijek može podsjećati na dragu osobu koja je to poklonila i sve slatke trenutke koje ste dijelili. Možemo reći da imaju dugi vijek trajanja, ne nestanu kao čokolada. Jedna od najdražih stvari nam je kad vidimo da posteri lete kao iznenađenje u Švedsku, Irsku, Njemačku…”, objasnili su nam Ines i Dragan. Ilustracija je onaj poklon koja će svaki dan biti u životu vaših najmilijih. Draganov dizajn nije samo poseban zbog svima nama dragih motiva nego iz zbog vedrine kojom svaka ilustracija zrači. Pravi izazov je promatrati Crocodile Prints bez da vam se ne razvuče široki osmijeh. A zamislite da to nekome možete pokloniti, i to baš svaki dan?Zadnje dvije godine Crocodile Prints je bio na artBazzaru, no zbog cjelokupne situacije oko korone, ove godine nažalost nema druženja.


“Ove godine će nam nedostajati ta topla, kreativna energija koja se ondje osjeti. To nam je omiljeno mjesto susreta s publikom jer možemo čuti i njihove želje, što im se sviđa i ne sviđa. Ove godine ćemo vrlo vjerojatno imati darivanje/a i dodatni popust, a o svemu ćemo obavijestiti na društvenim mrežama”, istaknuli su Ines i Dragan. Kada su najtraženije ilustracije u pitanju, bez razmišljanja ovaj kreativni duo odgovora da je apsolutni favorit “Rijeka zimi”. 


“Jedna djevojka nam se javila s divnim opisom: ‘Kad ju gledam, sve osjećam kako idem gradom po vjetru i kiši. A toplo mi oko srca.’. Batman na Teatru Fenice je drugi – jer Batman – tko ga ne bi volio. Treće mjesto otprilike dijele Risnjak i jezero te Svjetlo na horizontu jer su optimistični i vode u prirodu, jedan u planine, a drugi na more.”Nismo mogli, a da Ines i Dragana ne upitamo što bi oni iz asortimana Crocodile Printsa stavili najmilijima pod bor. Ako uza sebe imate velikog ljubitelja Rijeke, pogriješiti ne možete s ilustracijama “Rijeka zimi”, “Rijeka i kanjon” ili “Riječke ribarice”. Ljubitelji prirode bit će oduševljeni s “Risnjakom” i “Gljivama”. 


Ljubitelji stripova neće moći skinuti oči s “Batmana”. Srce će pak na tu ilustraciju brže zakucati kod onih koji su rado posjećivali Teatro. Veoma zanimljiva ilustracija je i ona broda “Carpathia” koji povezuje Rijeku, New York i Titanic. 


“Nadamo se da će Nova godina biti bezbrižnija i sretnija. Želimo svima ugodne i tople blagdane. Ako se odlučite za Crocodile Print, javite nam kako mu je u novom domu, je li sretno primljen i gdje se smjestio”, poručuju za kraj Ines i Dragan. 


Crocodile Prints potražite u Croatia in a Box na Trgu Grivica ili putem službenog webshopa