Uz kavu

Recept za lagani kolač od kakija, bez dodanog maslaca i ulja

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Sezonski recept za pripremu slastice nježnog okusa te meke i hrskave teksture



Bez dodane masnoće, ovaj jesenski kolač ostaje lagan i savršen za posluživanje na kraju obroka uz kavu ili čak u vrijeme međuobroka.


Naime, ovaj kolač od kakija i oraha je, bez maslaca i ulja, a mekoću jamči prisutnost kakija u tijestu, čak je i količina šećera i brašna vrlo mala.


Savršen i za one koji slijede kontroliranu prehranu.




Sastojci:


  • 150 g brašna
  • 2 jajeta srednje veličine
  • 150 g smeđeg šećera
  • 250 g kakija
  • 80 g već oljuštenih oraha
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • ulje i brašno za kalup

Priprema: Nauljite i pobrašnite kalup promjera 22 cm. Kaki operite i ogulite, narežite na komadiće i zajedno s orasima izmiksajte u blenderu.


U većoj zdjeli istucite jaja i kad se zapjene dodajte šećer, a zatim pire od kakija i oraha. Promiješajte i dodajte brašno pa prašak za pecivo, po želji možete dodati i malo cimeta.


Nastavite mutiti pjenjačom, a potom sve izlijte u prethodno pripremljen kalup te pecite u zagrijanoj pećnici na 180° oko 35 minuta.


Ukrasite po želji!