Starinski recept

Puding s kompotom od rabarbare neobičan je desert koji će vas oduševiti

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Tajna je u tipu krupice

Još uvijek tražite savršen proljetni desert za cijelu obitelj? Što kažete na puding od semolina brašna? Semolina je zapravo krupica koja se dobiva mljevenjem durum prešnice, i izvrstan je sastojak za razna tijesta.


Dodajte tome rajski kompot od rabarbare i dobit ćete slatki desert koji svi vole.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Chloe Celeste (@_timeforatreat)



Sastojci (za 4 porcije):


Za puding:


  • 6 žlica krupice od durum pšenice
  • 3 žlice šećera
  • 1 jaje
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 500 ml mlijeka

Za kompot:


  • 500 g rabarbare
  • 70 g šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • sok od limuna

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Lynn Spencer | DIYs & Recipes (@nourishandnestle)



Priprema:


U lonac ulijte mlijeko, jaje odvojite i u mlijeko dodajte žumanjak, a bjelanjak ostavite u posudi. Zakuhajte oboje i dobro promiješajte. Dodajte semolinu, vanilin šećer i šećer i kuhajte na umjerenoj vatri oko pet minuta uz miješanje dok puding ne postane čvrst. Maknite s vatre, istucite bjelanjke u snijeg od bjelanjaka i dodajte ih pudingu, tako će gustoća biti rahlija.


Svježu rabarbaru ogulite i narežite na ploške. Stavite u lonac i preko toga pospite vanilin šećer i šećer. Ostavite 15 minuta da rabarbara upije šećer. Stavite lonac na štednjak, prelijte rabarbaru s malo soka od limuna i uz miješanje pustite da zavrije. Zatim pirjajte na srednjoj vatri još desetak minuta. Ako je kompot i dalje prekiseo, jednostavno ga zasladite. Prelijte preko pudinga i uživajte.