Lijepa kosa

Prirodna maska za kosu od cimeta i kokosovog ulja za brži rast kose

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Potaknite rast kose uz jednostavnu masku i uživajte u svom kućnom tretmanu.Nakon višemjesečnog izlaganja toplini, štetnim UVA i UVB zračenjima, morska sol i brojni šokovi koje ste ovoga ljeta priredili svojoj kosi sigurno su ostavili posljedice na njenu kvalitetu.


Ukoliko ste pritom nezadovoljni kako raste te njegom jačinom, vrijeme je da joj posvetite pažnju. Uz prirodne sastojke i nježne beauty tretmane čak i kod kuće, kosa ponovno može biti lijepa, sjajna i kvalitetna.


Ukoliko šišanje nije opcija i želite njegovati slapove ovog najvažnijeg ukrasa na vašem tijelu, posegnite za namirnicama koje stavljate i u svoje zdrave obroke.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels
Kosa koja sporo raste i potrebno joj je jačanje, oporavit će se uz zdrave i jednostavne sastojke koje imate u kuhinji. Isprobajte masku na bazi cimeta. Poznato je da „antimikrobni“ začin potiče cirkulaciju krvi i potiče rast i snagu kose.


Sastojci:


Jednak omjer cimeta i kokosovo ulje.


Upute:


Dobro sjedinite sastojke. Nanesite masku na korijen kose i razvucite po vlasima. Važno je da je dobro umasirate na vlasište. Ostavite da odstoji 30 do 45 minuta i isperite. Cilj je napraviti ovu masku barem jednom tjedno.