Đumbir i čokolada su dobra kombinacija

Prava jesenska poslastica: Slatki kolač od aromatičnog đumbira

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ako vam je dosadio banana bread, vrijeme je da isprobate ginger kruh.

Kada temperature padnu, a o staklo prozora lupkaju prve kiše, poželimo se ušuškati ispod omiljene dekice, piti topli čaj i uživati u pravom jesenskom kolaču.


Jednostavni kolač od aromatičnog đumbira s čokoladom izvrstan je odabir za prve jesenske dane. Uz to đumbir pozitivno djeluje na jačanje imuniteta, a snažan imunitet nikad nije bio važniji.


Za ovaj kolač vam je potrebno svega par sastojaka i kalup koji inače koristite za razne vrste kruha (dužina 30 cm).


Sastojci:


  • 200 g omekšalog maslaca
  • 3 jaja
  • 1 žutanjak
  • 180 g šećera
  • 200 g brašna
  • 100 g usitnjenog kandiranog đumbira
  • 200 g tamne čokolade s minimalno 60% udjela kakaa

Priprema:


  1. Maslac, četiri žumanjka, šećer i brašno umiješajte u ujednačenu glatku smjesu.
  2. U smjesu dodajte usitnjeni kandirani đumbir. Dodajte narezanu čokoladu.
  3. U međuvremenu utucite uz prstohvat soli bjelanjke u čvrst snijeg te na kraju dodati smjesi.
  4. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva te kolač pecite između 40 do 45 minuta.