Lob ili bob? Kovrče ili ravna kosa?

Posjetili smo riječki frizerski salon Pixie i doznali koje su frizure najveći jesenski trendovi

Sanda Milinković

U ugodnom smo razgovoru doznali i da Riječanke obožavaju kovrče.Ne bi li doznali koje će frizure ove jeseni biti apsolutni hit na riječkom Korzu, posjetili smo frizerski salon Pixie. Tamo su nas dočekale nasmijana vlasnica Ivana Kondić, voditeljica Martina i djelatnica Laura.


Odmah su nam objasnile da frizerski salon Pixie svojim klijenticama ne radi frizure po trendovima već po njihovoj osobnosti. Iako je otvoren tek u kolovozu ove godine, frizerski salon Pixie se već nametnuo kao popularna destinacija za mnoge Riječanke.


Uvijek nasmijane Martina, Ivana i Laura, Foto: Vedran Karuza


A kako i ne bi kada vašu kosu u rukama drži iskusna Ivana koja je nakon 15 godina suvlasništva, otvorila svoj salon. Kaže nam da je inspiraciju za naziv salona “Pixie” pronašla u istoimenoj frizuri. Pixie frizura je postala sinonim dvadesetih godina prošlog stoljeća, a u velikom stilu su je popularnom ponovno učinile holivudske ikone.


Uvijek popularna pixie frizura, Foto: Vedran Karuza
Omiljena glumica Audrey Hepburn uz ovu je frizuru briljirala u svom debitantskom filmu “Roman Holiday” 50-ih godina prošlog stoljeća, a frizuru je prihvatila i Mia Farrov (“Rosemary Baby”) desetak godina kasnije.


Frizerski salon Pixie za odličnu frizuru i “vibru”


Osim nasmijane ekipe koja će svojim stručnim savjetima i vještinama vašem izgledu dati novi sjaj, čitav salon odiše pozitivnom vibrom. Interijerom prevladava smirujuća bijela boja pojačana sivim statement zidom. Taj je zid oslikan i velikim cvijetom koji donosi dašak optimizma i elegancije u salon.


Foto: Vedran Karuza


Ivana nam kaže da ovim salonom uvijek vlada dobra vibra jer su im i same klijentice totalno pozitivna ekipa.


Uvijek pozitivna ekipa zaslužna je i za pozitivnu vibru salona, Foto: Vedran Karuza


Jesen zove na toplije boje


Upitale smo Ivanu koji su jesenski trendovi kada su u pitanju frizure pa nam je otkrila da trendove diktiraju sezone. Ljeti se više odlučujemo na svijetlije nijanse, dok jesen i zima zovu na toplije tonove.


Foto: Vedran Karuza


Prevladavaju smeđe boje na kosi, a ako ne želite obojati korijen kose, uvijek se možete odlučiti za balayage pramenove. Ako niste sigurni u odabir boje, slobodno se prepustite maštovitim djelatnicama koje će pomoću preljeva, vašoj kosi dati potpuno novi sjaj.


Hladniji dani zovu na toplije tonove, Foto: Vedran Karuza


“Iako pratimo trendove, ne namećemo ih našim klijenticama već boju kose i frizuru oblikujemo prema njihovim osobnostima”, kaže nam Ivana pa dodaje da su među Riječankama vrlo popularne kovrče.


Foto: Vedran Karuza


Ivana nam kaže da se klijentice često odluče za kovrče i nakon što vide nju, Martinu ili Lauru koje na posao uvijek stižu s fantastičnim frizurama i omiljenim kovrčama.


Kovrče su uvijek in! Foto: Vedran Karuza


Bob i lob za one željne promjene


Za one željne promjene, posljednjih su se sezona kao trendi frizure nametnuli bob i lob. Ove dvije frizure najlakše razlikujemo po dužini kose; dužina boba je negdje između sredine uha i ramena dok je lob zapravo samo malo duži bob.


Pixie frizura rezervirana je za hrabre dame, Foto: Vedran Karuza


Postoji mnogo varijacija na temu bob frizure pa tako možemo birati između asimetričnog, obrnutog i poludugog. Prednost ovih frizura je njihovo jednostavno održavanje.


frizerski_salon_pixie

Frizuru možete osvježiti i ukrasima za kosu, Foto: Vedran Karuza


Zaštitni znak salona – pixie frizura! Foto: Vedran Karuza


“Bob i lob su frizure idealne za tanku kosu”, kazala nam je Martina. Riječ je o frizuri koja može funkcionirati na svakome, neovisno o vrsti ili teksturi kose.


Ravna kosa ili kovrče? Foto: Vedran Karuza


Na kraju dana, najvažnije je da se u svojoj novoj frizuri osjećate fantastično. U tome će vam bez dileme pomoći stručne djelatnice, a zabavni trenuci koje ćete doživjeti tijekom posjeta, samo su dodatan plus.


Sadržaj nastao u suradnji s frizerskim salonom Pixie.


*U frizerskom salonu Pixie su poštivane sve nužne epidemiološke mjere, a zaštitne maske i rukavice uklonjene su za potrebe fotografiranja.