Fine Grill

Posjetile smo Municipium, gastro oazu u koju ćete se vraćati zbog hrane, osoblja i atmosfere

Sanda Milinković

Foto: Ana Križanec

Foto: Ana Križanec

Primorska priča spojena s grillom na ugljen i riječkom tržnicom

Fine Grill Municipium smješten je u samom srcu Rijeke, a prije nego se smjestite na prostranu terasu ili za neki od stolova u šarmantno rustikalno uređenom interijeru, za oko će vam zapeti brojni detalji.


Sami logo restorana prožet je spojem motiva Rijeke i kulinarstva jer spaja poznate riječke stupove s Trga rezolucija koji su uklopljeni uz kuharsku kapu i simbol roštilja, naglašavajući neraskidivu vezu grada koji teče i gastro destinacija.


Romantične lampice kojima je prošarana terasa uz maštovite vaze cvijeća na prozorima, bit će vam jedan od prvih “mamaca” da večer provedete upravo na ovoj gastro adresi.


Osim primamljivih detalja eksterijera i interijera, privući će vas i dobro raspoloženo, ali i stručno osoblje koje će vam detaljno pojasniti svako jelo sa menija, preporučiti u čemu bi mogli najviše uživati i savjetovati oko izbora vina.


“Spojili smo primorsku priču s našim grillom na ugljen i iskoristili jednu od najvećih vrijednosti grada – riječku tržnicu”, kazat će vlasnica Jasna Pajnić Cunjak koju ćete vas zaraziti svojim osmijehom i koja će dodati da na prvom mjestu ove gastro priče nije ona već vrijedno osoblje i gosti koji se vraćaju.


A kako se i ne bi vraćali kada je u prvom planu ponude restorana ljubaznost, šarm i kvalitetne sezonske namirnice?  Šarmantan interijer i namirnice koje volimo


Fine Grill Municipium uređen je vrlo privlačno i nimalo pretenciozno tako da ćete se čim zauzmete svoj stol, osjećati kao da ste kod kuće. Interijer kojim dominira mediteranski štih prepoznatljivog kamena uz drvene stolice i stolove te rustikalne detalje poput stolnjaka i zavjesa na točkice, opustit će vas i odvesti u sasvim jednu novu dimenziju.


Što se hrane tiče, nećete se ovdje gubiti po meniju tražeći pojašnjenja niti prijevode pojedinih jela jer su nam sve itekako dobro poznata i prilagođena riječkim gostima u potrazi za kvalitetnim obrokom, ali i turistima.


Ljubitelji dobrog grilla uživat će u gurmanskim pljeskavicama, vješalici, BBQ rebarcima ili pak mesnim platama koje su odličan odabir za veselo druženje u večernjim satima.


Taj se dio menija odlično sljubljuje s prepoznatljivim mediteranskim delicijama kao što su lignje, file brancina, tuna steak, dagnje ili pak ribarska plata “Municipium” koja će malo koga ostaviti ravnodušnima.


 


Živa glazba za sjajnu atmosferu


Poželite li salatu, razveselit će vas činjenica da će vam ljubazni konobari odmah naglasiti da je moguća jedino sezonska salata iz razloga što je takva politika restorana pa ovdje nećete dobiti, primjerice, papriku u vrijeme kada tom povrću nije sezona.


Opuštanje nakon radnog tjedna u Municipiumu je zajamčeno ne samo ukusnim zalogajima već i glazbenom podlogom pa su ovi dani rezervirani za nastupe glazbenika Kreše Bana koji će vam odsvirati i otpjevati rock klasike regije. Nemojte se začuditi ako odjednom i vi zapjevate s njime…


“Glazba je neizostavni dio svakog restorana, a posebno kod nas, gdje se možete opustiti i zaboraviti na brige. Naši gosti prvenstveno dolaze zbog vrhunskog ambijenta i domaćih jela, a kada se ovoj formuli doda sjajna atmosfera koju prati živa glazba, odmah imate recept za idealnu večer”, zaključit će vlasnica Jasna Pajnić Cunjak.
 


Posebne prigode koje se pamte

Municipium možete u potpunosti ili djelomično iznajmiti da bi obilježili svoje sretne životne trenutke ili poslovne evente. Za te posebne prilike, osoblje će kreirati i raznovrsne riblje ili mesne menije prema vašim željama, a svaki detalj vašeg događaja bit će pažljivo planiran i izveden da biste mogli uživati u svakom trenutku.


Adresa: Trg 128. brigade Hrvatske vojske
Web stranica: https://finegrillmunicipium.com/
Email za rezervacije: [email protected]
Kontakt telefon: +385 95 910 5656

_


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Fine Grill Municipium.