Predivan desert

Pečene kruške s neodoljivom kremom od vanilije za slatke trenutke

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Slasno i aromatično, idealno za jesenske večeri pune toplih mirisa

Što se tiče slastica, voće se može pripremiti na beskonačno mnogo načina, kao glavna komponenta, kao ukras ili se od njega može napraviti umak za desert. A postoji i nekoliko drugih vrsta dinstanih i pečenih voćnih jela. Donosimo jedan tako jednostavan, a tako neodoljiv desert u kojem glavnu riječ vode pečene kruške koje će vas oduševiti.


Sastojci


  • 2 kruške prepolovljene i bez koštica
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1/2 žlice gheeja
  • Prstohvat mljevenog cimeta
  • Prstohvat mljevenog đumbira
  • Jogurt od vanilije
  • Orasi, kao ukras

Priprema


KORAK 1


Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i obložite tepsiju  papirom za pečenje.


KORAK 2


Stavite kruške na tavu i prelijte javorovim sirupom i ghee -om. Pospite cimetom i đumbirom. Pecite 35-40 minuta.


KORAK 3


Prije posluživanja u sredinu svake kruške dodajte kuglicu jogurta od vanilije i pospite orasima.