Oduševljava!

Patlidžan u teriyaki marinadi brz je i jednostavan obrok za svaki ljetni dan

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Prilog ili glavno jelo – izbor je vaš

Ako želite pravi ljetni obrok koji je potpuno veganski, ovaj patlidžan s teriyaki umakom morate probati. Prepun je okusa bogatog umamijem, prekrasno glaziran i blago hrskav po rubovima, što ga čini jednako zadovoljavajućim koliko i jednostavnim. Bilo da ga poslužujete kao obilno glavno jelo ili kao ukusan prilog, ovaj recept donosi ukusan azijski štih.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli GLOW (@youngson76)



Marinada je ovdje zvijezda: slatko-slana mješavina umaka od soje, rižinog octa, agavinog sirupa, sezamovog ulja, češnjaka i đumbira koja pretvara skromni patlidžan u primamljiv specijalitet. Brzo se priprema i savršen je za impresioniranje i ljubitelja biljne hrane i ljubitelja mesa.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Laura Scherian (@laura_scherian)



Sastojci:


  • 2 patlidžana
  • 3 žlice umaka od soje
  • 2 žlice rižinog octa
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • 2 žličice sezamovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2,5 cm komadića đumbira, sitno nasjeckanog
  • tostirane sjemenke sezama, za posluživanje
  • narezani mladi luk, za posluživanje

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Kook mee met Cé (@kookmeemetc)



Priprema:


U velikoj vrećici za zamrzavanje ili zdjeli pomiješajte soja sos, rižin ocat, agavin sirup, sezamovo ulje, češnjak i đumbir. Uklonite vrhove patlidžana i svaki narežite po dužini na šest kriški. Dodajte kriške u vrećicu/zdjelu za marinadu. Ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje 30 minuta, ali idealno sat ili dva.


U grill tavi zagrijte malo ulja na srednjoj vatri. Dodajte kriške patlidžana i pecite 2-3 minute sa svake strane ili dok ne počnu dobivati zlatnu boju. Nakon što se patlidžan ispeče s obje strane, dodajte malo preostale marinade u tavu i pecite još nekoliko minuta, okrećući kriške jednom ili dvaput. To će pomoći da se doda malo dodatnog okusa, glazira patlidžan i napravi umak za posluživanje. Izvadite iz tave i poslužite, prelijte preostalim umakom u tavi i pospite tostiranim sezamovim sjemenkama i narezanim mladim lukom. Dobar tek!