SS24

Pariški tjedan mode: Owensov ‘nepopravljivi pesimizam’ i Williamsova suvremena elegancija

Lucija Sučić

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Vlastite vizije ženstvenosti ovoga puta 'sukobili su' Rick Owens i Matthew M. Williams za Givenchy

Pariški tjedan mode i dalje je u centru događanja, a pistama nastavljaju koračati modeli noseći kreacije renomiranih svjetskih dizajnera koji svojim kolekcijama definiraju trendove nadolazeće sezone.


Vlastite vizije ženstvenosti ovoga puta ‘sukobili su’ Rick Owens i Matthew M. Williams za Givenchy, čime su pružili dokaz da se ženstvenost može pojaviti u mnoštvo oblika.


Owensov ‘nepopravljivi pesimizam’


Rick Owens je svoju najnoviju kolekciju naziva “LIDO” predstavio na mramornom stubištu Palais de Tokyo, kojim su prošetali modeli noseći dugačke, mračne haljine.


Lica sakrivenih iza tamnih velova, poput bića s drugog planeta, na svojevrstan su način prikazivale dizajnerovu viziju zabrinutosti zbog planete uklopljenu u njegov “nepopravljivi pesimizam”, piše Fashion Network.


Poput futurističkih udovica ili pak oživljenih statua, manekenke su noseći pomalo turobne kreacije bile istovremeno obavijene ružičastom i neonsko žutom maglom. Poetski, pogled u svijetle dane koji su ispred nas.Williamsova suvremena elegancija


Owensovom tjeskobnom tonu bila je suprotstavljena bezvremenska elegancija koju je za Givenchy kreirao Matthew M. Williams.


Williams je na pisti ‘servirao’ hladne ali odvažne siluete koji odišu suvremenom elegancijom, a mjesto radnje bila je pariška  École-Militaire odjevena u bijelo.


Ono što je prikazao jest kako izgleda moć poslovnog odijevanja i sofisticiranosti, inspirirajući se krojevima koje nosi svakodnevna žena, ali na puno većoj eksponenciji.