Hidratacija

Stiže nam hladnije vrijeme: Imamo par super savjeta za pripremu kože

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Čišćenje, piling i dobra hidratacija su osnova njege kože.Ako postoji neko doba godine koje nas može natjerati da razmišljamo o svojoj koži više od drugih, to je jesen i zima. Temperature padnu, a koliko god promjena godišnjeg doba bila osvježavajuća, to može značiti i suhu ili manje sjajnu kožu.


Bez obzira koji tip kože imate (masnu, suhu ili kombiniranu), suho i hladno vrijeme mogu utjecati na sve, od teksture kože do akni. Čak i ako imate masnu kožu, vaša će koža biti suha (manje hidratizirana) po hladnijem i suhom vremenu.


Zbog toga je važno razmotriti načine na koje svi možemo prilagoditi rutinu njege kože kako se mijenjaju godišnja doba. Proizvod koji je često okosnica rutine njege kože mnogih ljudi: sredstvo za čišćenje, piše Hello Giggles.


Počnite koristiti hidratantno sredstvo za čišćenje
Trebali biste čistiti dva puta dnevno bez obzira koje je doba, a prelazak na hidratantnije sredstvo za čišćenje može spriječiti isušivanje kože.


Sredstvo za čišćenje postavlja temelj za hidrataciju kože. Dodajte serum ili hidratantnu kremu u svoju rutinu bez obzira imate li masnu kožu ili ne.


Sjetite se pilinga


Razmislite o uvođenju pilinga i to nekoliko puta tjedno kako biste uklonili odumrle stanice i pripremili kožu za druge proizvode.


Ne zaboravite na vlagu


Uvođenje hidratantne kreme ključno za hidratiziranje kože. Za ekstra suhu kožu, posebno kada je u pitanu tijelo, nanesite bogato mlijeko za tijelo, odmah nakon tuširanja jer ćete tako zaključati vlagu i spriječiti isušivanje kože.


Ako koristite retinol koji isušuje, ili ga smanjite upola manje ili ga izbacite na neko vrijeme.


Nastavite piti puno vode


Iako tehnički nije rutinski korak njege kože, nevjerojatno je važno ostati hidratiziran iznutra kako biste izbjegli suhoću ili ljuštenje kože. Nemojte prestati piti osam čaša vode dnevno jer je to vrlo važno za hidrataciju.


Ponekad kad nismo na otvorenom i kada se manje znojimo, prestanemo piti više vode zimi, ali ovo je vrlo važno tijekom cijele godine za dobro hidratiziranu kožu.