Španjolski specijalitet

Paella: vrijeme je da isprobate i vege varijantu

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Povrtna verzija poznatog jela iz Valencije će vas oduševiti

Čak i najpoznatija tradicionalna jela mogu se preispitati kako bi se spojili okus i lakoća.


To je slučaj i s receptom za paellu, tipičnim španjolskim jelom, podrijetlom iz grada Valencije, u svojoj vegetarijanskoj ili veganskoj verziji.


Evo što je potrebno za pripremu paelle s povrćem za 4 osobe:


  • 250 grama riže
  • 2 narezane rajčice
  • 125 grama graška
  • jedna crvena i jedna žuta paprika sitno narezana
  • 125 grama brokule
  • 1/2 litre juhe od povrća
  • 125 grama nasjeckanog graha
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • jedan narezani luk
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • sol, peršin i limun
  • prstohvat šafrana

Priprema: U velikoj tavi koja se ne lijepi, najprije popržite luk i češnjak, a zatim dodajte prethodno oprano i nasjeckano povrće.


Neka kuha oko 5 minuta. Nakon toga dodajte rižu s prstohvatom soli i šafranom.


Sve pomiješajte i dodajte povrtnu juhu te nastavite kuhati oko 18-20 minuta na jakoj vatri dok se riža ne skuha.


Možete poslužiti tako da paellu začinite s malo svježeg peršina i malo limuna prema vlastitom ukusu.