Tower Center Rijeka

Ove zime nemojte zaboraviti na svoje kućne ljubimce. Evo u kojoj robici ćete ih zaštiti od hladnoće i kiše

Mija Dropuljić

FOTO: Slađana Ostić

FOTO: Slađana Ostić

Slađana Ostić i Penny su nas odvele u shopping u Tower Center RijekaSnažni vjetar, temperature ispod minusa, snijeg i kiša – brojni su vremenski izazovi tijekom zime s kojima se u koštac ne hvatamo samo mi nego i naši četveronožni najbolji prijatelji. Kako bi zimske šetnje bile zadovoljstvo i za vas i vašeg psa, posavjetovali smo s modnom influencericom i ponosnom vlasnicom male njuškice Slađanom Ostić, poznatijom kao Slakipalaki.


U društvu njene Boston terijerke Penny uputili smo se u Tower Center Rijeka gdje je Slađana pronašla preslatke komade za malenu Penny, ali nije mogla odoljeti ni uzeti pokoji komad za sebe. 


Slađana nosi: jakna Comma (1.040,30 kn,), haljina Mango (169,90 kn,), košulja Reserved (179,90 kn), čizme Replay, (1.060,00 kn), najlonke Calzedonia (199,00 kn), naočale Optika Anda, RayBan (640,00 kn); Penny nosi: pulover Vet Pet (129,00 kn)


Neodoljiva slatkica Penny stara je dvije godine, a u Slađanin dom je stigla nakon pomnog proučavanja pasmina. Kada je u društvu dečka napokon došla vidjeti leglo, Penny ih je osvojila svojim najnježnijim i najslađim pogledom. 
“Predivna je! Doma je mirna i samo se želi maziti i biti u našoj blizini, a vani je razigrana i blesava. Nikad ne želi doma te obavezno mora pozdraviti svakog psa i prolaznika. Kad smo ju uzimali smo bili svjesni da je pas velika obveza te smo se svjesno odrekli nekih stvari, ali mislim da se savršeno uklopila u naš život koji je uz nju sad 100 puta ljepši. Najdraža aktivnost joj je definitivno spavanje, po mogućnosti na suncu te tako provede veći dio dana. Ostatak vremena nam nosi igračke i žica da ih bacamo po stanu”, očarano prepričava Slađana dok bira zimske komade maloj Penny. 


Penny nosi kabanicu Vet Pet (157,00 kn)


Kako odraditi uspješan shopping za psa?


Slađana ističe kako je veoma lako se zanijeti prilikom kupnje robice za kućnog ljubimca jer je sve toliko slatko, no ipak naglašava da ima dva glavna kriterija – udobnost i toplinu. 


“Penny je jako osjetljiva na hladnoću tako da zimi obavezno imamo dobar zimski skafander”, istaknula je Slađana. 


Slađana nosi: kapa Aldo (95,00 kn), jakna Mango (399,90 kn), hlače Mango (249,90 kn), pulover Mango (249,90 kn), čizme Mass (601,30 kn), naočale Optika Anda, RayBan (640,00 kn); Penny nosi:  kabanica Vet Pet (113,00,00 kn)


Penny i Slađana prave su profesionalke u odabiru onog udobnog, funkcionalnog, ali i stylish komada u kojem je glavna četveronožna zvijezda zaštićena od svih vremenskih uvjeta. 


Najbolje bi bilo da uživo odete u trgovinu i da isprobate robicu na psu, tako se možete savjetovati i s prodavačem koji ima više iskustva, a i odmah vidjeti odgovara li veličina i model psu”, savjetuje Slađana dok se Penny sva ponosna šeta po trgovini Vet Pet u svojoj novoj opravici. 


Penny nosi: pulover Vet Pet (149,00 kn)


Nismo mogli, a da ne pitamo Slađanu kao veliku ljubiteljicu mode je li slaže zajedničke stylinge za Penny i sebe. 


“Pa zapravo se rijetko kad toga sjetim, ali kad slučajno vidim priliku da se obučemo slično, iskoristim to. Volim joj obući pulovere u bež ili sivoj boji jer takve i ja najčešće nosim pa smo tako usklađene”, objasnila je Slađana. 


Slađana nosi: jakna Replay (2.290,00 kn,) majica Reserved (179,90 kn), hlače  Reserved (199,90 kn), tenisice  Aldo (590,00 kn), torbica Replay (880,00 kn), naočale Optika Anda, RayBan (640,00 kn)


Penny u svom ormariću obavezno ima sljedeće komade


Poput Slađane i Penny ima svoja top tri komada. U njenom ormariću je obavezan pulover kojeg nosi kada nije prehladno, skafander iz kojeg se ne skida čim temperature padnu ispod 10 i kabanicu bez koje se jednostavno ne može jer Penny odbija hodati po kiši. 


Nažalost i dalje postoje predrasude kada je kupnja robice za pse u pitanju. Mnogi smatraju da je ona nepotrebna i tek hir vlasnika, no činjenica je da pojedine pasmine traže dodatni sloj zimi kada temperature padnu ispod ništice.


Slađana nosi: hlače Mango (249,90 kn), pulover Mango (249,90 kn), čizme Mass Guiseppo (479,20 kn), naočale Optika Anda, RayBan (640,00 kn); Penny nosi: pulover Vet Pet (149,00 kn)


“Mislim da ljudi jednostavno nisu navikli na to i imaju neke predrasude. Činjenica je da je pas dio obitelji i mislim da nema ništa loše u tome da mu kupimo jaknicu ili pulover, pogotovo zato što je većini pasa to zbilja potreba kad jako zahladi”, za kraj objašnjava Slađana. 


___


 


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Tower Center Rijeka.