Moćna mala spužvica

Obožavana spužvica za make up: Provjerite tri stvari koje ona još može napraviti

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Omiljeni make up alat nije tu samo za nanošenje podloge na liceOtkako se pojavila na tržište, obožavana spužvica za make up promijenila je rutinu šminkanja žena diljem svijeta. U međuvremenu većina žena posjeduje barem jednu magičnu spužvicu u svojoj kozmetičkoj torbici . No, rijetki znaju da ovaj make up alat  može puno više nego samo nanijeti puder na lice.


Dosta je sjaja


Ako patite od sjaja, a pri tome ne mislimo na zdravi glow nego na lučenje viška sebuma, Beautyblender će uskočiti u pomoć. Njegova forma je idealna jer dostiže sve dijelove na licu, a to se pogotovo odnosi na područje nosa. 


Kako biste se riješili viška sjaja potrebni su vam takozvani “blotting paper”, odnosno listići koji upijaju višak sebuma. Njihova mana je što teško “pudraju” one malo skrivene dijelove lica, poput područja oko nosnica. Jednostavno omotajte papir oko svoje spužvice i utapkajte područje oko nosa. 


Nanošenje proizvoda za njegu
Da, Beautyblender nije samo stvoren kako bi uz pomoć njega nanosili šminku, on izvrsno može poslužiti i za nanošenje seruma i ulja. Naravno, pri tome ne mislimo da istresete pola svog seruma na spužvicu i nanesete ga na svoj lice. Beautyblender će poslužiti kako biste omiljene proizvode za njegu nanijeti na pojedine specifične dijelove lica. 


Primer za idealan make up


Spužvica za lice je izvrstan alat za nanošenje primera. Tako ćete ravnomjerno nanijeti ovaj proizvodi koji čini razliku između prosječnog i idealnog make upa.