Korisno ili bedasto?

Novi beauty trik: Evo zašto svi stavljaju spužvice za make up u zamrzivač

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Društvene mreže su pune novog beauty trenda.Spužvice za make up, poznate i kao “beauty blenderi” prema kultnom brendu, postali su nezamjenjivi dio make up rutine. Ta mala i mekana pomagala pravo su čudo za nanošenje kremastih proizvoda. Trenutno po društvenim mrežama kruži novi beauty trik #frozenbeautybledner.


Kao što sami hashtag govori, beauty influenceri stavljaju svoju omiljenu spužvicu u zamrzivač te ju hladnu koriste za nanošenje šminke. 


Spužvica se inače prije samog korištenja malo navlaži jer se tako puno bolje i lakše nanose kremasti make up proizvodi, poput tekućeg pudera ili korektora. 
Kod ovog novog beauty trika spužvica se isto navlaži, no prije korištenja se stavlja u na jedan sat u zamrzivač dok ne postane tvrda i vrlo hladna. Nakon toga se spužvica normalno koristi za nanošenje šminke. 


@briana.pelaez#stitch with @gwmakeup I like ittt.. but You won’t catch me going to the freezer every time 🤣 #frozenbeautyblender #foryoupage #makeuphacks #makeup♬ original sound – brii


Pobornici ovog novog trika tvrde da kada se malo smekša, spužvica bolje nanosi podlogu, a finalni izgled je besprijekoran. Uz to tvrde kako hladnoća zateže kožu i pruža lijepi prirodni sjaj. 


Stručnjaci baš ne vjeruju u ovaj trik. Make up artist Neil Scibelli je poprilično kritičan. On smatra kako podloga najbolje funkcionira kada je blago zagrijana tjelesnom temperaturom jer se tako najbolje stapa s kožom. Uz to naglašava da apsolutno nije higijenski spužvicu stavljati u zamrzivač.


Ako pak želite taj efekt hlađenja, najbolje će poslužiti setting sprej ili maglica za lice koju možete držati u hladnjaku te tako svježi proizvod nanijeti nakon šminkanja. Također prije samog šminkanja možete staviti ručnik za lice u hladnjak te tako kožu pripremiti za make up proizvode.