Osvježavajuća

Nova omiljena salata od kvinoje s hrpom povrća. Evo recepta

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Naravno, sezonskog

Ako tražite ideju za ljetni ručak, isprobajte salatu od kvinoje s puno sezonskog povrća.


Osvježavajuća, hrskava i ukusna – priprema traje veoma kratko, a biti će odlična za ručak kod kuće, ili pak za ponijeti na posao.


Sastojci


  • 170 g nekuhane kvinoje, isprane u finoj cjediljki
  • 470 ml vode
  • 425 g slanutka, ispranog i ocijeđenog
  • 1 srednji krastavac, nasjeckan
  • 1 srednja crvena paprika, nasjeckana
  • 1 manji crveni luk, nasjeckani
  • vezica peršina, sitno nasjecakna
  • 60 ml maslinovog ulja
  • sol 2-3 limuna
  • 1 žlica crvenog vinskog octa
  • 2 češnja češnjaka, protisnuta ili nasjeckana
  • pola žličice fine morske soli
  • svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Priprema


Prvo skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju.


Dok se hladi, u velikoj zdjeli za posluživanje pomiješajte slanutak, krastavac, papriku, luk i peršin. Stavite sa strane.


U maloj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, ocat, češnjak i sol. Miksajte pjenjačom dok se ne sjedini, a zatim ostavite sa strane.


Nakon što se kvinoja ohladi (dovoljno će biti na sobnu temperaturu), dodajte je u zdjelu s povrćem i prelijte preljevom.


Miješajte dok se sve dobro ne sjedini, začinite crnim paprom po ukusu i dodajte prstohvat soli ako je potrebno.


Za najbolji okus, ostavite salatu da odstoji 5 do 10 minuta prije posluživanja.


Možete ju čuvati u hladnjaku do četiri dana, piše Cookie and Kate.