DIgitalni trendovi

Nova Instagram opcija koja će vam pomoći da napravite fantastične Reelse

Life

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Predlošci su se pojavili u aplikaciji 2. lipnja zajedno s nekoliko drugih ažuriranjaKao što većina vas do sada zna, jedan od najboljih načina da postanete viralni na Instagramu je praćenje trendova te kreiranje kreativnih i zanimljivih Reelsa. S opcijama kao što je gumb “Upotrijebi audio”, možete prilično lako replicirati trend koji sve češće viđamo. Ali što kada trend zahtijeva posebne rezove ili kada ne možete pronaći određeni audio isječak koji se koristi u videozapisu? Uz Instagramovu novu opciju Template, možete jednostavno replicirati Instagram Reel.


Predlošci su se pojavili u aplikaciji 2. lipnja zajedno s nekoliko drugih ažuriranja Reelsa, uključujući potpuno nove zvučne efekte, naljepnice i mogućnost snimanja klipova od 90 sekundi. Značajka predložaka omogućuje korisnicima da odaberu kolut iz svog feeda i da ga koriste kao predložak dok snimaju vlastiti klip, s unaprijed učitanim rezerviranim mjestima za audio i isječak koji taj proces čine sigurnim.


View this post on Instagram

A post shared by Rubina (@withrubina)Kako upotrijebiti predloške Instagram Reels
Budući da je opcija potpuno nova, prvi korak koji ćete morati poduzeti je osigurati da vaša Instagram aplikacija bude ažurirana, piše Bustle. Idite u trgovinu aplikacija i potražite Instagram. Ako plavi gumb pored Instagrama kaže “AŽURIRAJ”, kliknite i pričekajte da se aplikacija ponovno učita.


Nakon što ste upoznati s najnovijim ažuriranjem, otvorite svoju Instagram aplikaciju i idite na svoj Reels feed klikom na gumb za reprodukciju u donjem središnjem dijelu zaslona. Pomičite se dok ne pronađete isječak vrijedan oponašanja. Možda ćete vidjeti “Upotrijebi predložak” iznad korisničkog imena postera, a ako to učinite, kliknite na to. Ako ne, dodirnite tri vodoravne točke u donjem desnom kutu zaslona. U skočnom izborniku trebali biste vidjeti gumb na kojem piše “Upotrijebi kao predložak” i slijedite upute.


Ako se gumb “Upotrijebi kao predložak” pojavi, odaberite ga i bit ćete preusmjereni na novi zaslon. Na dnu zaslona vidjet ćete rezervirana mjesta isječaka s identičnim vremenskim oznakama kao i isječci koji se koriste u Reelsu. Dodirnite svaki isječak i odaberite fotografiju ili video iz vaše galerije za postavljanje u isječak. Možete ponovno dodirnuti isječak nakon što se vaš medij učita kako biste podesili vrijeme isječka. Nakon što su svi vaši isječci učitani, dodirnite “Dalje”, dodajte naslov, a zatim kliknite “Podijeli”. Voila.