Kao iz bajke

Nijedna nijansa plave nije tako popularna kao “vilinski plava”

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Svojim elegantnim sjajem i svježinom ova plava nijansa zasigurno će privući pažnju

Svijet boja za kosu neprestano se mijenja. Trendovi dolaze i odlaze, ali jedan se posebno istaknuo u posljednje vrijeme: “Vilinska plavuša”. Ova čarobna nijansa plave trenutno je nevjerojatno popularna i traže je mnoge žene diljem svijeta.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Maddie Enos (@colorbymaddie)“Fairy Blonde” je nježna i svijetla nijansa plave koju mnogi opisuju kao bajkovitu i vilenjačku – otuda i naziv. To je mješavina različitih nijansi plave koje zajedno stvaraju čaroban rezultat. Ton može varirati od tople, zlatno plave do hladne, platinasto plave nijanse. Općenito, ton plave je vrlo lagan.


Zašto je “vilinski plava” toliko popularna?


Postoji nekoliko razloga zašto je “vilinski plava” trenutno toliko popularna. S jedne strane, ovaj plavi ton daje kosi prirodan i blistav sjaj. Suptilne nijanse osiguravaju da kosa izgleda živahno i zdravo. Drugi razlog popularnosti je njegova svestranost. Bez obzira na to imate li pixie frizuru ili dugu, valovitu kosu, ova nijansa plave pristaje gotovo svakoj frizuri i stilu. Također se može kombinirati s drugim bojama za stvaranje jedinstvenog izgleda. Na primjer, pramenovi ili tehnike balayagea mogu se koristiti za dodavanje dodatne dubine i dimenzije kosi.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Brookelle McKenzie (@bybrookelle)Ovo je način na koji se postiže izgled “vilinske plavuše”


Kako biste postigli izgled “vilinske plavuše”, važno je kontaktirati profesionalnog frizera. Budući da se radi o složenoj boji kose koja zahtijeva različite nijanse, preporučljivo je konzultirati stručnjaka. Profesionalac će analizirati vašu kosu i odabrati pravu nijansu plave za vas.


Također biste trebali imati na umu da je za održavanje izgleda “vilinske plavuše” potrebno redovito dotjerivanje. Budući da izbjeljivanje može oslabiti kosu, važno je dobro se brinuti o njoj. Koristite posebne proizvode za plavu kosu kako biste održali sjaj i zaštitili boju od blijeđenja.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli CHELSEAHAIRCUTTERS (@chelseahaircutters)Je li “vilinski plava” prikladna za sve?


“Fairy Blonde” je u osnovi pogodan za sve koji žele meku i blistavu nijansu plave. Međutim, žene s tamnijom kosom trebaju imati na umu da može biti potrebno višestruko izbjeljivanje kako bi se postigao željeni učinak. To može biti stresno za kosu, stoga je važno dobro je njegovati i pridržavati se uputa frizera.