Male promjene čine veliku razliku

Nedostaje vam volumena na tjemenu kose? Vjerojatno radite ove greške

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Donosimo korisne savjete kako postići više volumena na tjemenu kose

Koliko puta vam se dogodilo da ste oprali i posušili kosu, no kosa na tjemenu izgleda spljošteno dok je ostatak kose pun volumena. Što god učinili, tjeme i dalje izgleda bez života i dinamike. 


Na to mogu utjecati razni faktori, a u većini slučajeva je to naša pogreška tijekom pranja i stiliziranja kose. Provjerite radite li neku od sljedećih greški.


Temeljito ne čistite tjeme


Tijekom šamponiranja potrebno je dobro utrljati proizvod u tjeme i potaknuti cirkulaciju. Uzmite si vremena te temeljito očistite tjeme od masnoće i ostataka proizvoda. Šampona prstima podijelite na ostatak kose te ju isperite. 


Ne koristite šampon za dubinsko pranje


Često nisu dovoljni klasični šamponi kako bismo iz kose isprali sve ostatke proizvoda koje koristimo. Zbog toga kosa gubi na volumeni. Rješenje su šamponi za dubinsko pranje koje ne koristimo redovito, no povremeno ih trebamo uvrstiti u svoju hair rutinu. 


Koristite regenerator/masku na cijelu dužinu kose


Proizvode za njegu kose nikad ne nanosimo na cijelu dužinu kosu. Naime, ako regenerator ili masku stavimo i na tjeme, ono gubi na volumenu te dobivamo takozvani “spljošteni” izgled. Proizvodi za njegu se nanose od sredine ušinu naniže. 


FOTO: iStock
Tjeme je potrebno što manje opterećivati proizvodima za njegu i stiliziranje


Krivo nanosite proizvode za stiliziranje


Poput regeneratora i maski za kosu i proizvode za stiliziranje ne smijte nanositi od korijena prema vrhovima. Dovoljno je nanijeti od sredine ušiju prema vrhovima. 


Pogrešno sušite kosu


Jedna od glavnih greški prilikom stiliziranja kose jest pogrešno sušenje. Nemojte nikad sušilo za kosu usmjeravati iznad tjemena te ga sušiti od gore. Isprva posušite dio tjemena tako da zabacite kosu te ju sušite odozgo. Također prilikom feniranja nemojte četku povlačiti od gore prema dolje nego je usmjerite sa strane. 


Ne koristite pudere za volumen


Postoje posebni proizvodi koji se nanose na samo tjemene te pružaju korijenu više volumena. U pitanju su takozvani puder za kosu koji nakon nanošenja blago utrljate u tjeme. 


Nemojte zanemariti šampon za suho pranje


Često se dogodi da nam se tjeme zamasti, no ostatak kose još nije spreman za pranje. Također nije dobro prečesto prati kosu. Tu uskaču šamponi za suho pranje koje nanesete na tjeme, protrljate te tako osvježite kosu. Uz to tjemenu vratite dio volumena.