Najslađi gradonačelnik

Nećete vjerovati tko je gradonačelnik ovog američkog mjesta

Mija Dropuljić

FOTO: IG@mayormax1

Max ll vlada gradom s puno ljubaviGradonačelnici mogu biti svakakvi, ali da se jedan opiše kao sladak, to sigurno još niste čuli. No, jedan američki grad u Kaliforniji uistinu ima najslađeg gradonačelnika na svijetu. 


U pitanju je zlatni retriver Max koji je star osam godina, a nazivaju ga i Maximus the Might dog Mueller ll ili kraće Max ll. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mayor Max (@mayormax1)

“On je cijeli svoj život gradonačelnik. Zna što treba raditi i kako se ponašati u javnosti. Voli ljude i voli pozirati – jednostavno obožava svoj posao”, objasnila je za Dailey Paws Phillis Mueller, vlasnika omiljenog Maxa. 


Max vodi Idyllwild koji ima titulu “Unincorperated Town”, što znači da je naseljen, ali statistički nije službeni grad. Zbog toga grad ne mora imati pravog gradonačelnika. No, stanovnici su se ipak malo poigrali te su odlučili organizirati izbore za četveronožnog vođu grada. Kandidirati su se mogli samo lokalni kućni ljubimci. Max ll je naslijedio svog prethodnika Maxa l koji je, nažalost, uginuo. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mayor Max (@mayormax1)No, nije Max jedini čupavac u gradskoj skupštini. On ima i svoje zamjenike, Mitzy i Mikey, koji uvijek uskaču u pomoć. 


Među brojnim zadacima ovih čupavih političara ubraja se i redovito posjećivanje bolnica, ali i pozdravljanje turista. 


“Gradonačelnik Max možda ne zna razliku između republikanaca i demokrata, ali zna kako bezuvjetno voljeti”, objasnila je njegova vlasnica. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mayor Max (@mayormax1)