
Foto: iStock
Nakon što pripremite porciju, najbolje je konzumirati je unutar jednog dana
povezane vijesti
Domaći preljev za salatu gotovo je uvijek bolji od onih kupljenih u trgovini. Ovaj recept za umak za Cezar salatu nije iznimka. Bogat je i pun okusa, s savršenom kremastom teksturom zahvaljujući jednom tajnom sastojku: kuhanim žumanjcima.
Pomiješajte žumanjke s maslinovim uljem, limunovim sokom, češnjakom i Dijon senfom da biste dobili kremasti preljev koji odlično ide na salate, sendviče i još mnogo toga. Nakon što pripremite porciju, najbolje je konzumirati je unutar jednog dana, piše Better Home & Garden.
Sastojci:
- 60 ml maslinovog ulja
- 30 ml svježeg limunovog soka
- 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 5 ml Dijon senfa
- 2,5 ml šećera
- 1 kuhani žumanjak
Upute:
U blenderu ili malom procesoru hrane pomiješajte sve sastojke. Pokrijte i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Upotrijebite odmah ili pokrijte i ohladite do 24 sata.